AK Parti'den Maltepe itirazı

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin sayım işlemi sona eren Maltepe'de hazırlanan birleştirme tutanakları, İl Seçim Kuruluna gönderildi. Tutanaklar İstanbul Adliyesindeki İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığına ulaştırıldı. Öte yandan AK Parti, Maltepe'de ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK'ya iptal başvurusunda bulundu.

AK Parti'den Maltepe itirazı
AK Parti'den Maltepe itirazı
GİRİŞ 17.04.2019 16:08 GÜNCELLEME 17.04.2019 16:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Maltepe'de, 1089 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayım işlemi saat 00.22 itibarıyla tamamlanmıştı.İlçe Seçim Kurulu, sayım işleminin ardından ıslak imzalı tutanakların birleştirilmesi için çalışmalara başlamış, çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanan ıslak imzalı birleştirme tutanakları, güvenlik önlemi altında İl Seçim Kuruluna gönderilmişti. Tutanaklar İstanbul Adliyesindeki İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığına ulaştırıldı.

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

AK Parti,  ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK'ya iptal başvurusunda bulundu.

AK Parti'nin itirazı YSK tarafından reddedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Son söz.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Ysk devlet içinde devlet olmuş bu iş böyle olmaz son söz sayın cumhurbaşkanında bitecek çalınmış çok oy var en kısa sürede tüm yurtta yeniden erken seçime gitmektir..
    Cevapla
  • Kılıçarslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer seçim iptal edilirse, kesinlikle ve ivedilikle 2 hazirana kadar bütün İl seçim kadroları gözden geçirilmeli, bütün FETÖ cüler toplanıp içeri tıkılmalı. Oy verme ve Oy tanzimleri kameraya alınmalı, gerekiyorsa canlı verilmeli. MİT iç istihbarat birimi bu konun her dakika takibini yapmalı ki zaten yapılıyordur. CHP , HDP , İYİ parti, sol örgütler ve FETÖ bir daha buna yeltenmemeli.Daha şimdi bugün birleştirme tutanakları kanuna aykırı düzenlenmiş, başka ne konuşalım..Görevli hakimin biri Canan Kaftancıoğlu ile nasıl konuşabiliyor, belki tehtid ediliyor bunu biz bilemeyiz. Fakat her taraf şaibe kokuyor. 1 milyon oydan bahsediliyor İStanbul'da..İPTAL-İPTAL-İPTAL
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyükçekmece 'de iptal edilmeli.
    Cevapla
  • veli 5 yıl önce Şikayet Et
    İptale itiraz itiraza iptal tam bir kısır döngü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!