Ali İhsan Yavuz: “İstanbul İl Seçim Kurulu süreci zorlaştırdı”

Ak Part Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sinan Burhan’ın hazırladığı Anadolu Soruyor programında, İstanbul'daki seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ali İhsan Yavuz: “İstanbul İl Seçim Kurulu süreci zorlaştırdı”
Ali İhsan Yavuz: “İstanbul İl Seçim Kurulu süreci zorlaştırdı”
GİRİŞ 18.04.2019 14:50 GÜNCELLEME 18.04.2019 15:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ali İhsan Yavuz 31 Mart seçimlerine ilişkin KHK ile görevden alınanların oy kullanamayacağını ifade ederek, buna ilişkin YSK ya ek dilekçe vereceklerini söyledi.

 

 

Ali İhsan Yavuz Anadolu Soruyor Programında Yerel Medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

"EK DİLEKÇE HAZIRLIYORUZ"

 

 

Yavuz, 298 sayılı kanunda her şeyin açık olduğunu kamu hizmetinden mahrum olanların seçme ve seçilme haklarının olmadığını vurgulayarak, "Şu an da sadece İstanbul da KHK ile görevden alınanların araştırmasını yapıyoruz. Bize ulaşan bilgilere göre KHK'lıların sayısının da 20 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu nedenle YSK ya bugün ek bir dilekçe vererek KHK ile görevden alınanların oy kullandıklarının tespit edilmesi ve seçimlerin iptali için başvuracağız." dedi.

"BU KARAR ŞIK OLMAMIŞTIR"

Ali İhsan Yavuz’a dün İstanbul Seçim Kurulunun Ekrem İmamoğlu’na mazbatayı vermesine ilişkin görüşleri de soruldu. Yavuz, "Bu karar tabi şık olmamıştır. Elbette İstanbul Seçim Kurulunun kararlarına uymak gerekir. Bu kurulun yapması gereken Yüksek Seçim Kurulunu beklemekti. Süreci daha karmaşık hale getirmek doğru değildir." diye konuştu.

PORTAKAL'IN SÖZLERİNE CEVAP

Ali İhsan Yavuz, kendisi ile ilgili Fatih Portakal'ın FETÖ ile ilişkilendirerek yayınlar yaptığını söyleyerek tepkisini dile getirdi. Yavuz, "Hiçbir zaman FETÖ ile bir irtibatının olmadığını, hiçbir zaman gazetelerine üye olmadım Bankalarında hesabım olmadı, derneklerine üye olmadım, hiçbir zaman sohbetlerine katılmadım bağışta bulunmadım." dedi.

Öte yandan sandık başkanlarının FETÖ yakınlarıdan oluştu iddiasına yönelik tespitlere muhalefet partilerinin “Sandık başkanları fetöcü deniliyor AK Partide birçok FETÖ'cünün akrabası görev yapıyor “ eleştirileri olduğunun hatırlatılması üzerine ise Yavuz, "Bizim için milat 17-25 Aralıktır. Bu tarihlerden önce fetö ile irtibatlı olanları suçlamıyoruz. FETÖ ile irtibatı devam edenler var ise devletimiz gereğini yapıyor." diye konuştu.

"SOKAKTAN MEDET UMMASINLAR"

Canan Kaftancıoğlu’nun Gezi Tweetine ilişkin bir soruya da yanıt veren Ali İhsan Yavuz, "Kimse sokaktan medet ummasın. Herkes hukuka saygılı olsun" diyerek CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kendisi ve İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Başkanı, Büyükçekmece İlçe Başkanı ve Maltepe İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu kişilere ilişkin suç duyurunda bulunduğunu ifade ederek, bu suç duyurusunun amacının insanları provoke etmek olduğunu vurguladı. 

YORUMLAR 3
  • kemal kuru 4 yıl önce Şikayet Et
    rakip parti seçim meydanlarına çıkmadan kazandı demek çok konuşmak zehirliyor yenilende güreşe doymuyor
    Cevapla
  • Eser 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani YSK nın kararına saygınız vardı ??
    Cevapla
  • Malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke malatyamızda Ali ihsan yavuz gibi konuşmasını bilen,hakkını sonuna kadar savunabilen insanlar gösterilse...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı