MHP'li Feti Yıldız: İstanbul’daki sandıklara kirli el girmiş

“O kadar usulsüzlük var ki. Bin 220 civarında ölünün yerine oy kullanılmış. Verilen mazbata bir sonuç belgesidir. O sonuç belgesi de geçicidir”

MHP'li Feti Yıldız: İstanbul’daki sandıklara kirli el girmiş
MHP'li Feti Yıldız: İstanbul’daki sandıklara kirli el girmiş
GİRİŞ 20.04.2019 14:55 GÜNCELLEME 20.04.2019 14:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul seçimlerinin iptalini isteyen MHP, sandık kurullarındaki usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız “İstanbul’da 31 bin 280 sandıkta milletimiz oy kullandı. Sandık kurulu, bir başkan, bir memur ve son seçimlerde başarılı olmuş 5 partinin üyesinden oluşur. Sandık başkanının ve memurun kamu görevlisi olması gerekiyor. Tespit ettiğimiz kadarıyla sandıklarda kamu görevlisi olmayan 19 bin 623 kişi görev almış. Seçim sandığının içine kirli bir el girmiş. Yargı kararıyla bu kirli elin oynadığı oyun bozulacak. Sandık kurulu teşkilinden partilerin haberi yok. Partilerin haberi seçim günü ya da sonrasında olur. Sandık kurulu meselesi kamu düzeniyle ilgilidir. Nasıl yapılmış, nasıl edilmiş bu araştırılacak. Sandıkta usulsüzlük yapan şahıslar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

 

ÖYLE SAVUNMA OLAMAZ
“Neden ilçe seçimlerine değil de Büyükşehir seçimine itiraz ediyorsunuz” gibi bir savunma yapılamayacağını söyleyen Yıldız “O kadar usulsüzlük var ki. Bin 220 civarında ölünün yerine oy kullanılmış. 2 bin 300 civarında da kısıtlı seçmen oy kullanmış. O ilçede oy kullanmaması gereken insanlar sandığa gitmiş. Çıkan sonuç Türk milletinin gerçek iradesinin maddi gerçeğini yansıtmıyor” diye konuştu.

130. MADDEYİ İŞARET ETTİ
Feti Yıldız “İstanbul seçimlerin iptali ve yenilenmesi için müracaat ettik. YSK, seçimin sonuçlarına etkili eylemleri tespit ederse, 130’uncu maddeye göre iptal etmesi gerekir. Biz de seçimin iptal edileceğini ve yenileneceğini düşünüyoruz. Dilekçemizdeki maddi deliller tartışılmayacak kadar gerçek. ‘Mazbata verildi bundan geri dönüş mü olur?’ deniyor. Mazbata bir sonuç belgesidir. O sonuç belgesi de geçicidir” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kirli el katmışsa, çıkan sonuç da kirlidir.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ veya benzeri bir yapı yargı içinde mevcut! Başka türlü bu durumu izah etmek zor! FETÖ ile mücadele etmek kolay olmadığı bu seçimde çok açık bir şekilde görüldü!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar