İşçi ve mescit düşmanı komünist başkan

Uluslararası medyanın bile “Türkiye’nin ilk komünist başkanı” diyerek PR’ını yaptığı TKP’li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, işçi düşmanı çıktı. Maçoğlu mazbatayı alır almaz aşevini kapattı. 400 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasına teşvik kapsamında yapılan yardımları kesti. 15 Temmuz Şehitler Parkı’ndaki ücretsiz çay servisi kaldırıldı. Parkta bulunan mescid ve çocuk bakım odası kapatıldı.

İşçi ve mescit düşmanı komünist başkan
İşçi ve mescit düşmanı komünist başkan
GİRİŞ 04.05.2019 06:38 GÜNCELLEME 04.05.2019 17:06
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Tunceli’nin Türkiye Komünist Parti’li (TKP) yeni Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun ilk icraatı ‘işçi düşmanlığı’ oldu. Maçoğlu mazbatayı alır almaz aşevini kapattı, 400 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasına teşvik amaçlı yapılan yardımı kesti. Bazı medya kuruluşları tarafından ‘komünist başkan’ söylemiyle sık sık reklamı yapılan TKP’li Maçoğlu’nun cilası çabuk döküldü. Belediye bütçesini gerekçe göstererek bir dizi kesintiye gideceğini duyarak Maçoğlu, icraata işçiler ve garibanlardan başladı.

 

 

Maçoğlu, 1 Mayıs günü yemek ve servislerini kaldırdığı fabrikaya giderek işçilerin bayramını kutladı.

İSTİHDAMA DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDU

 

 

Maçoğlu istihdam sağlamak için 2017’de devlet teşvikiyle faaliyete geçen ve çoğunluğu kadın 400 kişinin çalıştığı fabrikaya yemek yardımını kesti. Maçoğlu, fabrika çalışanlarına kayyum tarafından tahsis edilen belediye otobüslerini de devre dışı bıraktı. İlçe dışına yaşayan çalışanların Tunceli’ye geliş gidişi problem olunca geri adım attı ve bir hafta süren servis krizi çözüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Nazimiye ilçesinde yaşayan ve fabrikada çalışan 45 vatandaşa ise halen işe gidip gelemiyor. Servisin bazı ilçelere uğramadığı ve işçilerin bir kısmının mağduriyet yaşadığı öğrenildi.

AŞEVİNİN KAPISINA KİLİT VURDU

Teşvik için yapılan su yardımı da durduruldu, “birikmiş borç” denilerek geçmişe dönük faturaların ödenmesi istendi. Maçoğlu’nun 1 Mayıs’ta da yemek ve servislerini kaldırdığı fabrikaya giderek işçilerin bayramını kutladı. Maçoğlu’nun diğer icraatı Tunceli Valisi olan ve 31 Mart yerel seçimlerine kadar belediye kayyumu olarak görev yapan Tuncay Sonel’in yaptırdığı aşevinin kapısına kilit vurmak oldu. İhtiyaç sahibi, kimsesizler için 3 öğün yemek çıkarılan aşevinden teşvik edilen fabrikalara da yemek gönderiliyordu.

ALEVİ DEDESİNİ TEMİZLİK İŞÇİSİ YAPTI

Kayyum döneminde cemevi çalışmalarına yönelik işlerin yürütülmesi için belediyede işe alınan Alevi dedesi olan Mehmet Halis de Maçoğlu tarafından mağdur edildi. Alevi dedesini cemevindeki görevinden alan Maçoğlu, Mehmet Halis’i park ve bahçeler müdürlüğünde görevlendirerek temizlik bölümüne verdi.

MESCİT VE ÇOCUK ODASI KAPATILDI

Bu durum üzerine alevi vatandaşlar sosyal medyada “Komünist Başkanın Alevi Politikası” etiketiyle tepki içeren paylaşımlarda bulundu. Tunceli şehir merkezinde açılan ve ücretsiz çay dağıtılan 15 Temmuz Şehitler Parkını da hedefine koyan Maçoğlu çay servisini de sona erdirdi. Ayrıca parkta bulanan mescid ve çocuk bakım odası da gerekçe gösterilmeden kapatıldı.

Yeni Şafak

YORUMLAR 205
  • almanyadan 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi oluyo bi acidan. halk memmun kalmassa secmez. hak eden bulur
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpek heryerde köpektir
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    bir musibet bin nasihatten iyidir.
    Cevapla
  • Samsun 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayyum
    Cevapla
  • ....... 4 yıl önce Şikayet Et
    adam müslüman mahallesinde salyangoz satıyor.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu