MYK sonrası AK Parti'den açıklama

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi kararının ardından olağanüstü toplandı. MYK'nın ardından parti sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

GİRİŞ 06.05.2019 23:39 GÜNCELLEME 07.05.2019 01:37
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

 

 

Çelik 'YSK'ya sunduğumuz deliller kanunsuzluk durumunu ortaya koydu bu yüzden YSK İstanbul seçimini yenileme kararını aldı." 

"BU MESELE VATANDAŞIMIZIN OYUNUN NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKMA MESELESİDİR"

 

 

"Bu mesele AK Parti ya da başka bir partinin çıkarının korunmasıyla ilgili bir mesele değildir. Bu mesele, demokrasinin yegane kaybetmeyeni olan, demokraside her halükarda kazanan vatandaşımızın oyunun net bir şekilde ortaya çıkması meselesidir."

"TEMELSİZ BİR İDDİA"

"Dün biz demokrasi mücadelesi verirken karşımızda yargı vesayetine ve askeri vesayetine sığınanlar, bugün bizi sonuçları kabullenmemek gibi temelsiz bir iddia ile karşı karşıya bırakmaya çalışıyorlar. Bunun boş bir iş olduğu açıktır."

"YSK SEÇİMİ YENİLEYİN MİLLETİN İDARESİNE YENİDEN BAVURUN DİYOR"

"YSK, birinin elinden alıp da bir başkasını galip ilan etmiyor. Seçimi yenileyin, usulsüzlükler var, milletin idaresine yeniden başvurun diyor"

"USULSÜZLÜKLERE GÖZ YUMARSAK BİZE DEMOKRAT DİYECEKLER"

"Sadece usulsüzlüklere göz yumarsak bize demokrat diyecekler. Usulsüzlüklere göz yummadığımız için demokratlığımızı eleştirmeye kalkıyorlar."

"BUGÜNKÜ KARAR 'HAKİMLERİ KIZILAY'DA YÜRÜTMEYİZ' DİYENLERE BİR CEVAPTIR"

"Bugünkü karar, 'Hakimleri Kızılay'da yürütmeyiz' diyenlere bir cevaptır. 'Kızılay'da yürürseniz yüzünüze tükürürIer' diyenlere bir cevaptır. 'Sizi Yüce Divan'da yargılarlar' diyenlere bir cevaptır. Bütün bu tehditlere karşı Türkiye'nin demokratik kapasitesini, hukuki olgunluğunu gösteren bir cevaptır."

"Türkiye'nin hukuk gücü, demokrasi gücü, bu süreçleri olgunlukla ve sakinlikle yürütmeye muktedirdir."

"CUMHURBAŞKANIMIZ KARARI OLUMLU BULMUŞTUR"

"Cumhurbaşkanımız bulunduğu hiçbir makama seçilmeden gelmemiştir. O sebeple iş başına gelen yöneticinin berrak ve net bir sonuçla iş başına gelmesini çok önemser. Bu bakımdan kararı olumlu bulmuştur."

"TÜSİAD SÜREKLİ KAYGILANMAKLA MEŞGUL BİR KURUM"

"TÜSİAD, YSK'nın yetkilerine sahip bir kurum değil fakat TÜSİAD sürekli kaygılanmakla meşgul bir kurum. Her ne siyasi tartışma olsa kutuplaşmaktan, kaygıdan bahsediyor."

"TÜRKİYE BU SÜRECİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İLERLETEBİLECEK BİR ÜLKE"

"Türkiye hem İstanbul seçimini yapabilecek hem reform sürecine odaklanabilecek hem ekonomiyle hem demokratikleşmeyle ilgili süreçleri güçlü bir şekilde ilerletebilecek bir ülke."

"BİZİM AÇIMIZDAN KAYGI VERİCİDİR"

"YSK'nin hukuk temelinde ortaya koyduğu bir kararın ve netice olarak millet iradesine başvurmak üzere seçime gidilecek olunmasının TÜSİAD gibi bir kurumda kaygı uyandırması bizim açımızdan kaygı vericidir."

"CUMHURBAŞKANIMIZ TALİMATI VERMİŞTİR"

"Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız MYK'de birimlere talimatını vermiştir. Hangi birim İstanbul seçimleriyle ilgili olarak ne yapacağının talimatını almıştır ve çalışmaya başlamıştır."

 

YORUMLAR 31
  • TÜRKİYE'M 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüsiad kimin uşağı olduğunu biliyoruz. Sen hep üzülürsün bu ülkeyi soydunuz artık sizin devriniz kapandı.
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tehditleri savuranları alın bakalım, ne diyorlar? Basında yargılama diye birşey var, karar çıkmadan önce YSK'yı etkilemeye çalışmanın cezasını görsünler. Yine de Maltepe ve Büyükçekmece'yi kurtardılar, YSK'nın bu kararı da sakat ancak önce tehditçileri cezalandırmalı.
    Cevapla
  • HÜSEYİN ÖZDEMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman SOYLU'yu aday göstermek, avcı kuşu kafese koymaktır.
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin adayı , bence TEMEL olsun..)
    Cevapla
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    gene binali bey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor