Başkan Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçiler ile iftar programı sonrası yaptığı konuşmada müjdeleri peş peşe sıraladı.

GİRİŞ 14.05.2019 22:10 GÜNCELLEME 14.05.2019 23:47
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

 

 

15 Temmuz tarihimizde ak koyun ile kara koyunun belli olduğu, safların netleştiği bir gündür. 15 Temmuz bu ülkede gerçek demokratlar ile demokrasiden geçinenler arasındaki farkın ortaya çıktığı bir test günüdür. Hamdolsun, milletimiz bu sınavdan da alnının akıyla çıkmıştır. Çiftçilerimiz, demokrasinin varlık yokluk mücadelesi verdiği o meşum gecede gerçekten asil bir duruş sergilediler. Birileri darbecilerle anlaşıp, tankların arasından kaçarken bizim çiftçimiz nasırlı elleriyle o gece tanklara meydan okudu. Birileri üç kuruşluk menfaatleri için ATM'lere koşarken bizim çiftçimiz meydanlara, kışlalara koştu. Birileri hainleri meşrulaştırma yarışına girişirken bizi çiftçimiz istikbal ve istiklaline sahip çıktı. Bunun için çiftçilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Rabbim o gece Pensilvanya'nın gözü dönmüş militanlarıyla mücadele eden milletimizden, özellikle de çiftçilerimizden razı olsun. Böyle bir milletin evladı olduğu için daima gurur duydum, gurur duyuyorum.

"HIRSLARI İÇİN TÜRKİYE GEMİSİNİN ALTINI OYANLARA İNAT!"

 

 

Cumhur ile başkanının aynı yöne baktığı, aynı hedefe kilitlendiği hedefin evelallah üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Sizler dik durduğunuz sürece bir daha asla bu ülkenin ufku darbelerle karartılamayacaktır. Sizler birlik ve beraberliğinizi yükselttiğiniz müddetçe Türkiye büyümeye ve itibarını arttırmaya devam edecektir. Bunun için 82 milyonun her bir ferdini kucaklaştırmanın, Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Hırsları için Türkiye gemisinin altını oyanlara inat, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun teröre tavır alan bütün vatandaşlarımızı asgari müştereklerde biraraya getirmeye çalışıyoruz.

"BU TOPRAKLARDAN DARBE ÇIKMAZ, BEREKET ÇIKAR BEREKET"

Yanıma gelen bazı hanım çifçilerimiz diyor ki, "5 düve aldım şimdi 10 oldu" diyor. Mesele bu. Azmim elinden hiçbir şey kurtulamaz. Buna inanacağız. Bizim dünyamızda hiç kimseyi dış görünüşünden, düşüncesinden veya inancından dolayı ötekileştirmemek var. Biz şuna inanacağız. Türkiye İttifakı diyorum, neden? Çünkü yaratılanı yaradandan ötürü seviyoruz da onun için. Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arnavut,Boşnak, Roman ayrımı olabilir mi? Hayır. Bizim  dinimizde, inancımızda böyle bir şey yok. Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar, ama biz bunu böldürtmeyeceğiz. Ben Kürdü de seviyorum, Türkü de. Lazı, Çerkezi, Gürcü, Abaza, Arnavutu, 82 milyonu aynı şekilde seviyorum. Karşımızdakilerin dünyası ise sadece gerilimden kavgadan... Geçenlerde bir milletvekili çıkmış, kazanı kaynatarak darbelere ortam hazırlamaktan bahsediyor. Bu topraklardan darbe çıkmaz, bu topraklardan bereket çıkar, bereket.

"MAZOTUN YARISI SİZDEN YARISI BİZDEN"

"Bu sene destek miktarını, eski rakamla söylüyorum 16 katrilyon liranın üzerine çıkartıyoruz. Gübre ve yemden alınan KDV'yi tamamen kaldırmanın yanında 'mazotun yarısı sizden yarısı bizden' diyerek çiftçilerimizin üretim maliyetlerini ciddi oranda düşürüyoruz."

"PAMUK ÜRETİMİNİ 3 MİLYON TONA ULAŞTIRACAĞIZ"

"2023'te buğday üretimini 22 milyon tona, baklagilleri 1,5 milyon tona, pamuk üretimini ise 3 milyon tona ulaştıracağız, kararlıyız."

"İNSANIMIZA ETİ UYGUN FİYATTAN YEDİRMEYE KARARLIYIZ"

Büyükbaş hayvanda 2023 yılında 19 milyon başa çıkarmayı hedefliyoruz. 2002 yılında 32 milyon baş olan küçükbaş hayvan sayısını 2023 yılında sürü büyütme projemiz ile 100 milyon başa yükseltmeyi planlıyoruz. Süt üretimini ise 2023 yılında 24 tona, kırmızı et üretimini ise 1,7 milyon tona taşıyacağız. Ülkemizde kişi başı süt tüketimi 122 litreden 258 litreye yükseldi. Aynı şekilde kırmızı et tüketimi 6,1 kilodan 15 kiloya çıktı. Halen et fiyatlarının arzu ettiğimiz seviyelerde olmadığını biliyorum. İnsanımıza eti uygun fiyattan yedirmeye kararlıyız. Maliyetlerinizi düşürecek politikalara daha fazla ağırlık vereceğiz.

"MİLLİ VE YERLİ ELEKTRİKLİ TRAKTÖRÜN PROTOTİPİNİ TAMAMLADIK"

Muhalefet bilmeden konuşsa da bu rakamlar dünya fiyatlarının üzerindedir. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimize yaklaşık 200 lira prim, mazot ve gübre desteği yapılacaktır. Bayrama kadar yapılan desteklerin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayrama kadar 2,4 katrilyon küklü pamuk desteği, 662 trilyon yağlık ayçiçeği desteği ve 385 trilyon çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz. Türk çiftçisini teknolojik bakımdan daha avantajlı konuma getirecek projeleri de tek tek hayata geçiriyoruz. Hem milli hem yerli elektrikli traktörünün prototipini tamamladık. Yakın dönemde seri üretime geçeceğiz. Tarım Şurası'nı da Eylül ayında topluyoruz. Tüm paydaşların katılacağı şurada hem son 10 yılın kapsamlı değerlendirmesini yapacak hem de gelecek döneme dair yol haritasını çıkaracağız. Rabbim bizleri Ramazana kavuşturduğu gibi inşallah bayrama da kavuştursun duasıyla yeni hasat döneminin bereketli olmasını diliyorum. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun.

YORUMLAR 72
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    benzin cok fahali 4-5 tl gecmemesi lazim,ggs 75 tl cok pahali. vergiler cok yuksek,emlak alim satim bedeli cok pahali..Sifir arac alanlar tum vergileri hesap ettiginizde yuzde 80 vergi var..yazik millete..millet kalkinmiyor..vergi vergi..eflasyon carsi pazarda yuzde 50..Bankalarin faizi ayda yuzde 1 gecmemesi gerekir..milleti soyuyorlar..2200 tl vatandas surunur..Suriyeli kadar degerimiz yokmu..130 katrilyon harcandi..vatandasina verseniz ihya olur..not alin..simariklik yapmayin..vatandas bogazina kadar borcda..
    Cevapla
  • alparslan 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın reisim seçim zamanı dolar kuru 5 tl nin altına inecek demiştiniz tam tersi 6 tl nin üstüne fırladı enflasyon fırladı fiyatlar fırladı millet perişan oldu.kurları düşürmeyi bile beceremiyor bakanlarınız. millet bu durumları düşünerek oy vermeyecektir.
    Cevapla
  • Başyur 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde şu arabacı esnafının sorunlarını çözerse yolcu taşımacılığı yapan D2 belgesini biraraca yaşsınırına bakmaksızın ulaştırmadan verilmeli büyük şirketler ranta çevirmiş tuttura bildiği parayı istiyor birde yolbelgesi olan araçtan tursan istenmemeli bu tursab kendini devletin kurumu sanıyor arabacı esnafına ceza yazıyor yazdırıyor bu sorunlar çözülürse rahat nefes alır sektör selamlar
    Cevapla
  • Murat TANER 4 yıl önce Şikayet Et
    Nafakanın kaldırılmasını bekliyoruz Cumhurbaşkanım. Allah'a emanet olun. Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • İthalata Son 4 yıl önce Şikayet Et
    10 senedir bir halledilemedi bu et fiyatları. kaç bakan geldi geçti hepsi aynı sözü verdi ama başarılamadı. Şİmdi de aynı söz Cumhurbaşkanınca veriliyor inşallah bu defa olur. Dışardan daha ucuz diye tarım ürünü ithal etmekten vazgeçilmeli. İçerde maliyetler yüksekken dışardan ucuza bulup getirmek ekip biçen insanları zarara sokuyor ve insanlar çiftçiliği bırakıyor. Bu da her yıl daha fazla ithalata mecbur ediyor. Ucuz pahalı kendi yağımızla kavrulmayı öğrenmemiz lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!