Seçimin sonucunu onlar belirleyecek

24 Haziran 2018’de sandığa giden 453 bin 915 bin seçmen, 31 Mart seçimlerinde oy kullanmamayı tercih etti. Söz konusu seçmenlerin 422 bininin 24 Haziran seçimlerinde İstanbul’da Cumhur İttifakı’nı Millet İttifakı karşısında öne geçiren seçmenler olduğu belirlendi.

Seçimin sonucunu onlar belirleyecek
Seçimin sonucunu onlar belirleyecek
GİRİŞ 01.06.2019 14:46 GÜNCELLEME 01.06.2019 14:46
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, bunun yanında MHP’nin kilit isimleri 23 Haziran İstanbul seçimleri için İstanbul’da kamp kurarken, mega kentte seçimin kazanılması için seçmen profiline göre saha çalışması yapılıyor.

453 BİN KİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ

Cumhur İttifakı için Binali Yıldırım lehine kazandırılması gereken iki profil seçmen var. Bunlardan biri küskünler, diğeri ise 31 Mart Yerel Seçimleri’nde sandığa gitmeyenler. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde İstanbul’da 9 milyon 304 bin 620 seçmen sandık başına gitti, 31 Mart’ta ise bu rakam 8 milyon 850 bin 705 olarak Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarına geçti. Verilere göre, 24 Haziran’da sandığa giden seçmenlerin 453 bin 915’i İstanbul seçimlerinde oy kullanmadı. Tespitler bu seçmenlerin büyük bölümü Cumhur İttifakı seçmeninin oluşturduğunu ortaya koydu.

KAPILAR TEK TEK ÇALINACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde İstanbul genelinde 4 milyon 578 bin 454 oy aldı, Cumhur İttifakı Binali Yıldırım ise YSK tarafından iptal edilen seçimlerde 4 milyon 156 bin 36 seçmenini oyunu aldığı görüldü. Erdoğan ile Binali Yıldırım’ın arasındaki oy farkı 422 bin. Söz konusu seçmenlerin sandığa gitmemesi İstanbul’daki dengeleri değiştirdi. Cumhur İttifakı, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı’nda 50, milletvekilliği seçimlerinde ise yüzde 51 oy alarak ipi göğüslemişti. Bu zaferde 31 Mart’ta sandığa gitmeyen 422 bin seçmen doğrudan rol oynadı. AK Parti ve MHP, İstanbul seçimlerini seyrini Cumhur İttifakı lehine değiştirecek küskün seçmenlerin kapılarını 23 Haziran’a kadar tek tek çalacak, Binali Yıldırım’ın vaatlerini anlatacak, ayrıca buna ek olarak seçmenin şikâyetleri de alınarak bizzat Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye iletilecek.

AK PARTİ TEYAKKUZDA

Öte yandan AK Parti bu kez organize sandık çetesinin sandık başında Binali Yıldırım’ın oylarının çalınmasına, usulsüzlük yapılmamasına yönelik daha ciddi tedbirler alacak. Sandık üyeleri ve sandık müşahitleri bir kez daha eğitilecek. Sayım sırasındaki müşahit sayısı artırılacak. Sandık namustur teması bir kez daha işlenecek. Ayrıca AK Parti, sandıktaki yolsuzluğu kapısını çaldığı tüm seçmenlere anlatacak.

Diriliş Postası

YORUMLAR 40
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözünün eri olmak lazım,kaybedince muhasebe yapmak lazım.Adam açıklıyor ispark zarar etmiş!!!Aklım almıyor nasıl zarar eder!!!!Acaba şöyle mi,10 bin tl ye bodro düzenleyip asgari ücret ödeyerek mi!!!!Düşündüm sadece...
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat! Sandıkların kontrolünün yanı sıra Ysk, ya gidecek Tutanaklar didik edilsin!? Oy, lar bu tutaklarda çalınıyor? Ve en az 3 - 4 Seçim, dirde bunu yapıyorlar? Farkındaysanız bu günlerde sanki CHP, nin Oyları çokmuş gibi anketlerde filan göstermeye çalıyorlar? Bu algı operasyonudur? CHP, nin Oy, ları okadar fazla değil! CHP, nin asıl Oyu % 35...Saadetliler Hatta Kürtler hatta İP bile İstanbulda Ak Partiye Oy veriyor? geri kalan Çalıntı Oylar!?.. Sanki son seçimde İmamolosun aldığı Oy doğruymuş gibi Hırsız, lıkları örtbas etmeye çalışıyorlar!? 31 Martda Bahar gelecek, 23 Hazirandada her şey güzel olacak bunun işareti bir şekilde Oy, ları yine çalacaklar çok Dikkat!.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben onu bunu Bilmem!? Daha önce Sandıkda Görev yaptığım için biliyorum? Oy, ları çalıyorlar? İl, İlçe seçim kurullarıda var bu Hırsızlık da? Ak Parti MHP Sandıkları CHP, lilerden, il ve ilçe Seçim kurumlarından korusun? Gözü gibi baksın? Özellikle ikinci tutanaklarda yapıyorlar Hırsızlığı?!.. Benden söylemesi?.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanlarının desteklediği birine İstanbul bırakılamaz. Mazbatayı alır almaz ilk icraatı veri kopyalama talimatı olan birine güven olmaz. İstanbul; milli olana, ehline teslim edilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor