HDP sahada CHP’ye çalışıyor

Pençe harekatından sonra HDP’liler, CHP adayı İmamoğlu’na destek için sıraya girdi. Operasyonun başladığı 27 Mayıs’tan bu yana HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, grup başkanvekilleri Saruhan Uluç, Fatma Kurtulan, İstanbul İl Başkanı Esengül Demir ve HDP Sözcüsü Günay Kubilay CHP adayına oy istedi. HDP sahada da CHP’ye çalışıyor.

HDP sahada CHP’ye çalışıyor
HDP sahada CHP’ye çalışıyor
GİRİŞ 02.06.2019 08:58 GÜNCELLEME 02.06.2019 09:21
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki terör inlerini imha için başlattığı ‘Pençe’ operasyonu ile panikleyen HDP’ye, 23 Haziran seçimleri ile ilgili ardı ardına açıklamalar yapmaya başladı. Operasyonun başladığı 27 Mayıs’tan bu yana açıklamalar peş peşe geldi.

 

 

AMACIMIZ KAYBETTİRMEK

İlk açıklama HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan geldi. Meclis’te konuşan Buldan, “Gelin 23 Haziran’da aradaki fark tam 250 bin olsun” çağrısı yaptı. Buldan, “Gezi ruhu bugün de aynı canlılığını korumaktadır. Bu ruh, aynı özgürlük ruhuyla halklarımız kazanmaya ve destan yazmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. Buldan ardından da İngiliz yayın organı BBC’ye, CHP’nin İstanbul il örgütüyle görüşmeler yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Bizim burada açık ve net tavrımız var: AKP'ye kaybettirmek ve demokrasi güçlerinin kazanması.”

 

 

KARARIMIZ KESİN

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Oluç “Bu bizim için artık bir tartışma konusu değildir. 23 Haziran’da da göreceğiz, bu konudaki tutumumuzu daha önce de açıkladık. Bizim seçmenlerimiz de sandığa gidecekler, mağdur olan, hakkı yenilen kimse, onun yanında yer alacaklardır” ifadelerini kullandı.

KENDİ ADAYIMIZ GİBİ

HDP Sözcüsü Günay Kubilay da bir internet sitesine konuştu. “İstanbul’da bizzat HDP’nin adayı seçime giriyormuş gibi son derece organize, planlı bir çalışma içine gireceğiz” ifadelerini kullanan Kubilay şunları söyledi: “İstanbul seçimi sadece İstanbul seçimi olmaktan çıktı. Artık İstanbul seçimi herhangi bir belediye başkanlığı seçimi olmanın ötesinde. Biz referandum diyoruz. Biz bir politik parti olarak CHP’yi tercih etmiş değiliz. Bizim 31 Mart İstanbul stratejimiz devam ediyor. AKP-MHP iktidar bloku kaybettikçe Türkiye’de demokrasi kazanacak teziyle hareket ediyoruz.”

PENÇE'YE KARŞI EL ELE

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan bir gazeteye verdi röportajda diğer HDP'lilere benzer ifadeler kullandı. Kurtulan, 31 Mart seçimlerinde belirledikleri stratejinin gereğini yaptıklarını ve aday göstermeyerek destekledikleri yere kazandırdıklarını iddia ederek, bu konuda İstanbul’da çalışmaların başladığını dile getirdi. TSK'nın yürüttüğü Pençe harekatına gönderme yapan Kurtalan, "Hâlâ çeşitli isimlerle operasyonlar sürüyor. Bunun daha önce olduğu gibi bugün de çözüm olmadığını biliyoruz. Tüm demokrasi güçlerine mücadele birliği içerisinde olalım diyoruz" dedi

BAYRAK FLAMA YOK

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ise PKK'nın kanalına 23 Haziran stratejilerini şöyle özetledi: “HDP daha önce aldığı kararın arkasında durarak seçimlere girecek. 31 Mart’taki seçim gibi daha propagandaya yönelik bir çalışma olmayacak. Yani bayrak, flama ya da stantlarımız olmayacak. Daha çok saha çalışması, bizzat seçmene gidilerek birebir temas kurularak yürütülecek bir çalışma olacak.”

Yenişafak

YORUMLAR 177
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp pkk ypg pjak tak deas sa karsi seferberlik ilan edin onlara destek olan avrupa abd geldimi onlarida gözlerini oyun savas kacinilmaz ya istiklal ya ölüm baska secenek yok
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    ha şöyle, kim dost kim düşman belli oldu
    Cevapla
  • Erzurum 4 yıl önce Şikayet Et
    Geziyi destekleyen pkk ya lanet etmeyen chp ile hdp aynı yoldalar yani ikiside sandığa güvenmediği için pkk eli ile ülkeyi bölmeye çalışıyor..zaten chp yi ittihat ve terakki yani mason zihniyet kurdu..osmanlıyıda bunlar yıktı içerden...aynı senaryo...bence artık saklayamıyorlar pkk hdp chp birbirlerine çok yakışıyorlar..tencere kapak misali...aksi olamaz..vatanıni seven insan bunlara oy veremez...
    Cevapla
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti ve HDP iki kardeş parti Pontuslu yu desteklemeye devam edin bakalım analar nice Fatihler doğurur unutmayın.Bu kadar şehit haberi geliyor da Meral denen kadından hiç ses çıkmıyor
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah size gün yüzü göstermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!