Rusya Büyükelçisi'nden S-400 açıklaması

Rusya Büyükelçisi Yerhov S-400'lerle ilgili tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada 'S-400 konusunda Rusya'nın pozisyonunda değişiklik yok' dedi.

Rusya Büyükelçisi'nden S-400 açıklaması
Rusya Büyükelçisi'nden S-400 açıklaması
GİRİŞ 12.06.2019 20:46 GÜNCELLEME 12.06.2019 21:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yerhov, 12 Haziran Rusya Günü nedeniyle büyükelçilikte düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 

 

Yerhov, S-400 konusunda Rusya’dan teknik bir heyetin gelmesinin beklenip beklenmediği, Amerika’dan gelen F-35 açıklamaları ve S-400’lerin teslimat tarihi soruları üzerine şöyle dedi:

"TÜRKİYE'YE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRECEĞİZ"

 

 

"Rusya Federasyonu’nun S-400 ile ilgili duruşunda, pozisyonunda herhangi bir değişiklik yoktur, değişmeyecektir. Rusya Federasyonu olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir takım taahhütler, sorumluluklar üstlenmiş bulunmaktayız, bunları yerine getireceğiz ve herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Bunun için her iki ülkenin uzmanlarının çok külfetli bir çalışması gerekecek. Detayları benim için de soru işareti, bilmiyorum. Bir takım teknik gruplar bir yerlere gidecekler, hepsi ihtimaller dahilinde.

"F-35 KONUSUNU ABDLİLERE SORUN"

Fakat F-35 programıyla ilgili benden ziyade daha çok ABD Büyükelçiliğinin maslahat güzarına iletmeniz daha isabetli olacaktır, burada ABD adına konuşacak durumda değiliz. Tekrar altını çizerek söylüyoruz, Rusya üzerine aldığı taahhütlerini yerine getirecek."

"VİZE KONUSUNU ÇÖZECEĞİZ"

Yerhov, vizeler konusunda ise çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Türk meslektaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz fakat teferruatlı bir konu olduğu için beş dakikada çözümlenmesini beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olur, çözeceğiz” dedi.

Büyükelçi Yerhov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir görüşmesi olup olmayacağına ilişkin de, Putin ve Erdoğan  arasındaki irtibat kanalının sürekli çalışan bir kanal olduğunu kaydederek, “Dolayısıyla gerektiği kadar irtibat halindeler. Karşılıklı olarak gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında görüşüyorlar hem de uluslararası platformlarda sürekli biraraya gelmektedirler ve yakın gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan ziyaretler ihtimaller dahilinde” dedi.

YORUMLAR 12
  • Büyük hamle 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 fiyaskodur. Türkiye almamaya çalışıyor f35 leri. Işın gerçeği budur. S400 bizi güçlü yapacak. F35 ise çok kötü bir uçak ve maliyet çok yüksek.
    Cevapla
  • vatan das 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim rusya ile dahada birlesp ilac tip ucak teknoloji sonucta biz yakin komsuyuz amerikadanda daha yakiniz ulasim kolay cikarlarimiz ortusuyor bu gun karsi gelen turk vatandaslari 20 yil once bu gun baskanin politikasin savunuyorlardi ozaman venezuella ve arjantin rusya cin afrika arab ulkeleri bunlarla olur kurtulus diyenler uygulayan baskasi olunca herke mualif anlamadim bu vatan ortak degilmi niye batsin ben basarmadiysam bana ne diyebilecegimiz bir sey degil vatan bu vatan
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye geri adım atsınki,dünyanın en güçlü ordularından birine silah satıyor,yani pazar yapıyor
    Cevapla
  • Antalyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya f35 alırsan s400 vermem demiyor ama abd s400 alırsan f35 vermem dıyor. bence s 400 un bilgileride önemli f 35 de
    Cevapla
  • ankarali 4 yıl önce Şikayet Et
    putinde erdoganda sözünde duran delikanli adamlar bu is bitmistir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!