"İstanbul Hareket"nin kurucusu eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Haber7.com'un sorularını yanıtladı, 23 Haziran'da yapılacak seçimi değerlendirdi. İstanbul sokaklarında gönül kazanmaya devam edeceklerini belirten Külünk, Trabzonlu bir vatandaşla aralarında geçen konuşmayı şu sözlerle anlattı:

"Trabzonlu hemşehrimle konuşuyorduk. Ben söz verdim dedi. Dedim ki, İstanbul'u bu bu bu riskler bekliyor. Bu riskleri kabul etmeyeceğinden eminim çünkü sen Trabzonlusun, çok duyarlı bir kardeşimizsin. Sohbet ettikçe bu kardeşimizin vicdanı harekete geçti ve inşallah 23 Haziran'da iradesini Binali ağabeyden yana koyacak."

CHP adayı İmamoğlu ile yapılacak ortak yayının moderatörünün belirlenme sürecine de dikkati çeken Külünk, Yıldırım'ın bazı kesimlerin beklentilerini boşa çıkardığını vurguladı. "Bu bir mühendislik zekasıdır" diyen Külünk, "Uğur Dündar yönetsin dedi. Ama yönetemedi, yönettirmediler" dedi. CHP adayının "Binali Yıldırım soruları önceden istedi" diyerek yalana başvurduğunun da altını çizen Külünk, "Ardından Küçükkaya yalanladı. Yalanı boşa çıktı" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'u Binali Yıldırım'ın yönetmesi gerektiğini vurgulayan Metin Külünk, iki adayın karşılaştırmasını da şu sözlerle yaptı: 

"Bir tarafta 47 sayfalık CV'si olan birinden bahsediyoruz. Binali Bey hem projeci hem uygulamacı. Avrasya Tüneli'nde, Marmaray'da, Kuzey Otoyolu'nda, Gebze-Halkalı treninde Binali Bey'in imzası var.

Aslında Beylikdüzü sakinlerini o stüdyoya getirmek lazım. Beylikdüzü'ne 5 dakika uğrayın. 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde bu şahsın ne yapıp ne yapmadığını görürsünüz. En önemli projelerinden birisi de Enosis idealinin mücadelesini veren, elinde Kıbrıslı Türklerin kanı olan Makarios'un heykelini dikmek."

 

Muhabir: Gamze TÜRK
Kameraman: Mertkan KARA
Kurgu: Yunus Emre YEŞİL

Yorumlar 7 Yorum Var
  • FLIPPER 15.06.2019 23:37
    Sayın Binali YILDIRIM Projelerin adamı ; chp adayı ise tam bir proje aday .. tercihinizi yapınız ..
  • Suat 15.06.2019 19:10
    Binali baskandir
  • Fatma Kartal 15.06.2019 17:35
    Metin Külünke sonuna kadar katılıyorum
  • Vatan sever 15.06.2019 16:58
    Binali beyi çok güzel özetlemiş
  • kafkasyalı 15.06.2019 16:49
    Çok ta doğru demiş BİZ KARADENİZDE UNUN VARSA EKMEKÇİYE VER YAPSUN DERUK.Anlayana
Daha fazla yorum görüntüle