S-400'ler geliyor! Erdoğan'dan önemli F-35 sinyali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, S-400 konusunda herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını, Temmuz'un ilk yarısında teslimatın başlayacağını belirtirken, F-35 konusunda da Trump'la yeni bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Erdoğan, F-35 konusunda 'bir yere kadar sabredeceğiz' ifadesini kullandı.

S-400'ler geliyor! Erdoğan'dan önemli F-35 sinyali!
S-400'ler geliyor! Erdoğan'dan önemli F-35 sinyali!
GİRİŞ 16.06.2019 01:01 GÜNCELLEME 16.06.2019 01:11
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan'da düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki temaslarını tamamlamasının ardından yurda dönerken, uçakta, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahit Akman'ın da bulunduğu gazetecilerle sohbet etti.

 

 

"S-400'LERDE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK, TEMMUZ'UN İLK YARISINDA TESLİMAT BAŞLIYOR"

Zirve sırasında, Putin ile gerçekleştirdiği ikili görüşmede S-400'lerin de gündeme geldiğini ifade eden Erdoğan, "zaten S-400 konusu bitmiş vaziyette. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Öyle zannediyorum ki Temmuz ayının ilk yarısında artık onlar da gelmeye başlayacaktır. Bu konuyla ilgili takvimi arkadaşlarımız takip ediyor" dedi.

 

 

TÜRKİYE, ABD'NİN S-400 MEKTUBUNA NE ZAMAN VE NASIL CEVAP VERECEK?

Erdoğan, "ABD’den S-400 konusunda gelen mektuba Türkiye ne zaman yanıt verecek? Nasıl bir mesaj verilecek? Yaptırım meselesi nasıl aşılacak?  Trump ile görüşmeniz mi belirleyici olacak? F-35’den Türkiye’nin vazgeçmesi mümkün mü" şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi:

"CEVAP MEKTUBUMUZU BU HAFTA İÇERİSİNDE GÖNDERECEĞİZ"

"Milli Savunma Bakanlığımız o mektuba karşı bir mektup konusunda çalışmasını sürdürüyor. Çok kısa zamanda, belki de bu hafta içerisinde cevabi mektup gönderilecektir. Çerçevesi içeriği belirlenmiş vaziyette.

"S-400'DEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ, BU BENİM DEVLET ADAMLIĞIMA UYMAZ"

Diğer konuya gelince, bu konuda kararımız nettir. S-400’den taviz vermeyeceğiz. Her zaman söylüyorum; burası kasaba devleti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti. İmzayı atmışız, her şeyi bitirmişiz. Karşı taraftan Rusya, bize vereceği kredide her türlü kolaylığı göstermiş ve gerçekten uluslararası piyasada olmayan faiz yüzdeleriyle bize bir kredi vermiş. Şimdi burada tükürdüğümüzü yalarsak devlet terbiyemize uymaz, benim de devlet adamlığıma uymaz. Böyle bir şeyi yapamayız.

"F-35'LER İÇİN TAKSİTLERİMİZİ ÖDÜYORUZ, 4 TANESİNİ TESLİM ALDIK"

F-35 konusunda da söyleyeceğim şeyler aynı. Üzerimize düşeni hep yaptık. Ödemelerse, taksitlerimizi tıkır tıkır ödüyoruz. Şu ana kadar 1 milyar 250 milyon dolar ödeme yaptık. Biz görevimizi yerine getirirken, karşımızdaki de görevini yerine getirecek. F-35’lerden 4 tanesini teslim aldık. Bunlar şu anda Arizona’da. Generalimizi gönderdik, pilotlar orada, eğitimleri aldılar.

"AMA UÇAKLARI GÖNDERMEYE GELİNCE BİZE YANLIŞ YAPIYORLAR"

Ama uçakları göndermeye gelince bu noktada maalesef bize yanlış yapıyorlar. Bu uçakların bir kısım parçaları da Türkiye’de üretiliyor. İşin bir de bu boyutu var. Sen ödemeyi yapacaksın, parçaların bir kısmı burada üretilecek ama kalkıp ‘uçakları vermeyeceğiz’ diyeceksin. Bu tabi ki yakışık almıyor.

"TRUMP FARKLI KONUŞUYOR, DİĞERLERİ FARKLI DAVRANIYOR"

Bu konuları ben Sayın Trump ile görüştüğüm zaman bakıyorum ki o farklı konuşuyor. Bunlara gelince bunlar da farklı davranıyor. Bu tür şeyleri yapmak doğru değil.

"BİR YERE KADAR SABREDECEĞİZ"

Belli bir yere kadar sabredeceğiz. G20 zirvesinde Sayın Trump ile etraflıca görüşmemiz olacak. Orada bu konuları ele alacağız. Ama aşağıdaki birileri farklı şeyler konuşursa, o zaman hemen zaten Sayın Trump ile irtibatımızı kurarız, orada da konuları telefon diplomasisi ile çözmeye çalışırız. Orada da bu işler fazla gecikmiyor."

"TÜRKİYE, ÖDEMELERİNİ DÜZGÜN YAPAN 3-5 ÜLKEDEN BİRİ, BİRÇOĞU ÖDEME YAPMIYOR BİLE"

"Çözüleceğine inanıyor musunuz" şekindeki soruya ise Erdoğan şöyle yanıt verdi:

En azından inanmak istiyorum. Çünkü Türkiye de ABD de NATO ülkesi. Türkiye NATO’nun en güçlü ayağı ve NATO’da ödemelerini yapan üç beş ülkeden bir tanesi. Birçoğu ödemesini bile yapmıyor ya da çok düşük ödeme yapıyor. Bir stratejik ortak, bir ortağa yanlış yapar mı? Yapmaması lazım. Biz NATO’nun farklı bir ayağıyız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • tsat 4 yıl önce Şikayet Et
    Reiiiiiiiiiis sabırla yola devam .Ülkesini seven tüm gönül dostlarına selam olsun.
    Cevapla
  • tsat 4 yıl önce Şikayet Et
    amaçları Rusya ile Türkiyenin arasını açmak.İpler kopunca işleri kolaylaşacak.Amerika kendi savunma sistemini verse üstünede para verse yine almayalım.Çünki çöp oldu o teknoloji.f35 ise geleceği meçhul bir proje.s 400 bizim için hayati öneme haiz.Hem teknolojik rekiplerine üstünlüğü, hem ortak yapım sunulması.Fiyat olarak çok daha iyi olması.Amerikayı kim takar.Biz paramızın düşmanımıyız.Ayrıca abd nin böyle işlere çomak sokması tehdit etmesi karın sancısı belli.Yemezler artık.ey abd geçti borun pazarı sür eşeğini niğdeye.
    Cevapla
  • Hakanhan 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail nato uyesi degil bizden once almis.zaten f 35 iyi bi ucak degil...rusyadan al isi bitir.amerika gercek dusmanimiz.adamlsr darbe yaparken yaptirirken biz hala uyuyoruz.
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Su 57
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    gelmeye başlamıştır bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi