Erdoğan: Putin'in bir özelliği var...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusundaki anlaşmalara ve ateşkese rağmen yaşanan sıkıntıların çözümüne ilişkin Rusya'yla geliştirilen iletişim biçiminin sağladığı kolaylığa değindi. 'Putin'in bir özelliği var' diyen Erdoğan, 'sıkıntı olduğu anda görevli arkadaşıma muhatabını aramasını söylediğini ve 24 saat geçmeden hemen dönüş sağlandığını ve çözüme ulaşıldığını ifade etti.

Erdoğan: Putin'in bir özelliği var...
Erdoğan: Putin'in bir özelliği var...
GİRİŞ 16.06.2019 01:03 GÜNCELLEME 16.06.2019 01:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tacikistan'da gerçekleştirilen "Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi" kapsamındaki temasları sonrası yurda dönerken, uçakta, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahit Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Erdoğan, "İdlib’de çatışmasızlık hali devam ediyor ancak zaman zaman rejimin saldırıları oluyor. Çatışmasızlığın sürdürülüp sürdürülemeyeceği tartışılıyor. Ruhani ve Putin görüşmesinde bu konu gündeme geldi mi" şeklindeki soruyu yanıtlarken, sorunların çözümünde Rusya'yla istişarede izlenilen yolu ve sağlanılan diyaloğu şöyle anlattı:

"RUSYA İLE BİRLİKTE SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ"

 

 

"Doğrusu bugün Ruhani ve Putin ile İdlib konusuna pek girmedik. Çünkü İdlib konusu zaten görevli olan arkadaşlarımız ile Rusya tarafında görevli olanlar arasında sürekli takip ediliyor.

"ATEŞKESE RAĞMEN ZAMAN ZAMAN ÇATLAK SESLER GELEBİLİYOR"

Ateşkes sağlandı ama zaman zaman çatlak sesler gelebiliyor. Ben buradakini öyle kabul ediyorum. Sayın Putin olsun diğerleri olsun aslında bu tür şeylere pek sıcak bakmıyorlar. Rejimin yaklaşımını da doğru bulmuyorlar.

"PUTİN'İN BİR ÖZELLİĞİ VAR..."

Ama Putin’in bir özelliği var; bir yerde bir sıkıntı olduğu anda ben görevli arkadaşıma ‘muhatabını ara’ dediğim zaman 24 saati bulmaz, hemen dönüş olur. Ondan sonra biz gerekli görüşmeleri yaparız ve çözüme de kavuştururuz. Rusya ile bu noktadaki ilişkiler gayet iyi gidiyor. Zaman zaman bu tür sıkıntılar olmasa çok daha iyi olacak ama maalesef oluyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi