Yıldırım ve İmamoğlu’na mal varlığı sorusu

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ortak yayında soruları yanıtlamaya devam ediyor. Adaylar, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın mal varlıklarına ilişkin sorusunu yanıtladı.

GİRİŞ 17.06.2019 00:02 GÜNCELLEME 17.06.2019 00:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

"Memur dahi olsanız mal varlığı beyanınız olacak"

İsmail Küçükkaya adayların mal varlığına ilişkin soru sorarken “Belediye başkanı seçilirseniz mal varlığı beyanında bulunur musunuz” dedi. Buna soruya Binali Yıldırım, “Mal varlığı beyanında bulunmak keyfi ihtiyacımızda değil, mecbursunuz. Kamu adına hizmet veriyorsanız, memur dahi olsanız mal varlığı beyanınız olacak. Ben 16 yıldır veriyorum. Her sene de değişiklik olursa yeniliyoruz. Kamuoyuna açıklamak diye bir adet yok, hiç problem yok. Herhangi bir dava konusu olduğu zaman mal varlığı mahkeme tarafından talep edilir ve dosyaya konur. Hukuken sakıncası var mı yok mu bilmiyorum, benim açımdan hiçbir sakıncası yok. Çocuklarımızın mal varlığının koruması yok. Ticaretle uğraşıyorlar, kamuya açık, herkes bakabilir. Seçim üzeri eski iddialar ortaya kondu, yeni bir tazminat süreci başlayacak. İsmail Bey biz mal varlığımızla, geçmişimizle, yaptıklarımızla her zaman hesap verdik, bundan sonra da hazırız” dedi.

 

 

“Sayın Yıldırım gibi zevkle kabul ediyorum”

Küçükkaya’nın aynı sorusuna Ekrem İmamoğlu ise, “Sayın Yıldırım’ın açıkladığı kamu görevlisi olduğumuz için mal beyanımızı veriyoruz. Bende yaklaşık 5,5 yıldır veriyorum. Hatta büyükşehir belediye başkanı seçildikten sonra beyan etmiştim. Yeni bir siyasi dönem, ahlak, yeni bir süreç. Yeni nesil belediyecilik, şeffaflık katılımcılık. Milletvekili olmak, belediye başkanı olmak değil, bir kere meslek değil, görev yerine getiriyoruz. Erdemli, ahlaklı, süreci iyi yönetebilmek, insanlara hesap vermek noktasında dürüstlüğümüzü ortaya koymak adına bu önerinizi sayın Yıldırım gibi zevkle kabul ediyorum. Benimde eşim var, çocuklarım var, babam var. Bunun beyanında bulunmak, toplumun önünde bunun olması bunları çözüme kavuşturur diyorum” diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • hüsnücan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekremin beyanda bulunmasına gerek yok, kendisi başlı başına bir mal. Hemde FETÖ, CHP, PKK, SP, ABD, AB, nin özenle büyüttüğü bir mal. Kullanma talimatını bile ezberletmişler.
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem başkanlığın döneminde verdiğin yüksek binaların ruhsat sayısına bak ta sonra erdemden, ahlaktan bahset. Karşındaki adamın İstanbula bir tek yatırımını yapmaya senin ömrün yetmez.
    Cevapla
  • MACİT 4 yıl önce Şikayet Et
    SÜPER YAZMIŞsın kardeş doğru söze ne denir
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu Kendisi Eşi ve Babasının mal varlığını acıklarsa bu millet onun suratına tükürür.Bu kadar yalanı halkın gözünun içine baka baka söyleyenden her şey beklenir.
    Cevapla
  • Okur 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP li belediye başkanları Rezidans imparatoru oldu hepsi araştırılsın görülür kimlerin çok katdan rant kazandığını.
    Cevapla
  • Albastı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam araştırılamaz diye yasak koydurmuş bunun arkasında bişeyler yoksa neden böyle bişey yapsın bir insan demek sakladığı bişeyler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor