CHP'nin adayı İmamoğlu'nu köşeye sıkıştıran 'vaat'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, “75 bin üniversite öğrencisine aylık 400 TL karşılıksız burs verilecek” şeklindeki seçim vaadindeki çelişkiler tartışılmaya devam ediyor. Belediyeler tarafından yükseköğrenim öğrencilere verilen burslar CHP'nin başvurusuyla iptal edilmiş, yüz binlerce öğrenci burssuz kalmıştı. İşte CHP'yi köşeye sıkıştıracak tablo...

CHP'nin adayı İmamoğlu'nu köşeye sıkıştıran 'vaat'
CHP'nin adayı İmamoğlu'nu köşeye sıkıştıran 'vaat'
GİRİŞ 17.06.2019 23:24 GÜNCELLEME 17.06.2019 23:33
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünü yaptığı buluşma Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimine bir hafta kala projelerini açıklamış, tartışılan konuları yorumlamıştı.

İMAMOĞLU'NUN BURS VAADİNE YANIT!

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun '75 bin öğrenciye burs' vaadine AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, gerçeklerle çeliştiğini açıklayarak cevap vermişti.

Yıldırım “Ekrem Bey ‘gençlere burs’ dedi. Ama belediyeler burs veremiyor. Aslında veriyordu ama CHP konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürdü ve belediyelerin burs vermesini imkansız hale getirdi. Ekrem Bey nasıl 75 bin öğrenciye burs verecek onu merak ediyorum.” diye konuştu.

CHP İPTAL ETTİRDİ! 202 BİN ÖĞRENCİ BURSSUZ KALDI

Belediyeler tarafından yükseköğrenim öğrencilere verilen burslar CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yürürlüğün durudurulması istemiyle açtığı dava sonucu iptal edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP’nin öğrencilere verilen bursu iptal ettirmeden önce 2004-2008 yılları arasında 202 bin 750 üniversite öğrencisine toplamda 122 milyon 290 bin TL eğitim yardımı yaptığı ortaya çıktı.


Yardımların yıllara göre dağılımı;

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 70
  • TÜRKİYE'M 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın dünyadan haberi yok. CHP belediyelerin verdiği öğrenci burslarını Anayasa mahkemesine iptal ettirdi. Bu kadar cahil olmaz insan senin yalanların bilgisizliğine tahammülümüz yok bir an önce 23 Haziranı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kendini boş bir adam olduğunu daha iyi anlayacaksın tabiki anlamak istersen. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar derler .
    Cevapla
  • Kader 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam beylikdüzü icin 11 kreş sözü vermiş sadece 1 tane yapmış soruyorlar neden yapmadin beylikdüzü halkı beni seviyor demekki bizim millete icraat yapmaya gerek yok herkes hakettiğini yaşar
    Cevapla
  • Aspirin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam İstanbul'a bir heykel daha diker İstanbul adımında değiştirir
    Cevapla
  • TÜRKİYE'M 4 yıl önce Şikayet Et
    23 Haziranda yalancı çobanın düştüğü duruma düşeceksin. Arkanda hiç kimse durmayacak.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    3 dakika olayı nedir ne kadar saçma artık kimin fikriyse soru soruyor cevabı tam alamadan sözü kesiliyor binali beyin bu program oldu bittiye getirilmek istenmis her türlü oyuna rağmen binali yıldırım beyefendiliği samimiyetini türk milletine göstermiştir güneş balçıkla sıvanmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış