Başkan Erdoğan: 'Şu liste bu liste demedik, temizledik!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşmasında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 19.06.2019 20:02 GÜNCELLEME 19.06.2019 21:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Son günlerde gönüllü kuruluşlarımızı hedef alan son derece haksız, çirkin bir kampanya yürütülüyor. İnsan yetiştiren, gençlerimize sahip çıkan. Burslarla, yurtlarla, fikri, akademik çalışmalarla evlatlarımızın eğitimine destek veren vakıflarımız, derneklerimiz yıpratılmaya çalışılıyor.  Vakıf ve derneklere savaş açmak ancak FETÖ gibi mankurt yuvalarının, uyuşturucu baronlarının işine gelir. Bizim geleneğimizin taşıyıcı sütunları millet, memleket sevdalısı vakıflardır, derneklerdir.

"İnsan yetiştiren, gençlerimize sahip çıkan, burslarla, yurtlarla, fikri, akademik sosyal ve kültürel çalışmalarla evlatlarımızın eğitimlerine destek veren vakıflarımız, derneklerimiz yıpratılmaya çalışılıyor. Bir siyasetçiye, bir idareciye düşen görev iyi işlere engel olmak değil, kötüyü, zararlıyı, faydasız olanı bertaraf etmektir."

"'BENİM PKK İLE İŞİM YOK' DİYEMİYORLARSA DÜŞÜNMEMİZ LAZIM"

Erzurum'u, Kahramanmaraş, Edirne, Kahramanmaraş, Rize, Samsun, Diyarbakır'ıyla hepimiz aynı iklimin evlatlarıyız. Tarihi ve medeniyeti birlikte inşa etmiş ortak bir inancın, akidenin, tarihin çocuklarıyız. Her gün aynı istikamete yöneliyor,birlikte saf tutuyoruz. Hepimiz imanla, aşkla büyük bir tutkuyla bağlıyız. Bayrağımız, ezanımız, milletimiz bellidir, inancımız bellidir. Hiç kimse kardeşliğimizi bölemez. Çünkü biz Kandil'den, teröristlerden talimat almıyoruz. Bizi bölemeyecekler. Ama birileri Kandil'le beraber yürüyebilir. Onlarla beraber adım atabilirler. Kalkıp da 'Benim PKK ile işim yok' diyorlarsa düşünmemiz lazım. Kalkıp da 'Benim DHKP ile ilgim yok' diyemiyorsa buraya soru işareti koyalım.

"BİZ GÜCÜMÜZÜ MAZLUM VE MAĞDURLARIN SAMİMİYETİNDEN ALIYORUZ"

Her türlü saldırıya, operasyona karşı direnme gücü veren de işte bu ortak değerlerimize olan bağlılığımızdır. Biz gücümüzü vesayet odaklarından değil işte bugün burada olduğu gibi milletimizin birliği, beraberliğinden alıyoruz. Gücümüzü Kürtle Türkün, Arapla Boşnağın, Tatarla Zazanın, Romanla Arnavutun kardeşliğinden alıyoruz. Rabbimiz 'Biz sizi kavimler halinde yarattık, birbirinizle daha iyi tanışasınız, anlaşasınız diye'. Ayrılık yok, biz böyle konuşurken ne yazık ki ülkemizde ayrılığı sürekli olarak tahrik edenler var. İşte onlara biz fırsat vermeyeceğiz. Gücümüzü 40 yıldır duasıyla, desteğiyle yanımızda dağ gibi duran Türk Milletinden alıyoruz. Biz gücümüzü gecenin zifiri karanlığında uykusunu bölerek ellerini semaya açan mazlum ve mağdurların samimiyetinden alıyoruz.

"BİZ İZMİR SUSUZ KALSIN DEMEDİK, İZMİR'E SU VERDİK"

Bizim davamız birlik, beraberlik, kardeşlik davasıdır. Siyasetimiz gönülden yaparsan gönüller kazanırsın siyasetidir. Hamdolsun bugüne kadar bölge, kimlik, istismar siyaseti yapmadık. Türkiye haritasını farklı renklere bölenlerden, nifak tohumu ekenlerden olmadık. Sadece belli illere, sahil kenarlarına hapsolanlar değil ülkemizden tümünden çok güçlü destek gören bir dava olduk. Son 17 yıl bize oy versin vermesin vatandaşlarımızın tamamını bağrımıza bastık. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olsun dedik. Batıda ne varsa doğuda da o olsun dedik. Türkiyemizin 780 bin kilometre karesi aynı imkanlara sahip olsun dedik. İzmir susuz biz varsın susuz kalsınlar demedik. Gördes Barajı'nı geldik inşa ettik İzmir'e su verdik. Aynı şekilde İZBAN çalışmıyor, İzmir Belediyesi yapamıyor diye bırakmadık. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey'e dedik ki, 'gel burayı yüzde 50'sini üstlen, harekete geçirelim' dedik. Bu yıl sonunda İstanbul-İzmir yolunu açıyor. Bu CHP zihniyetiyle bunlar olmaz.

"GRİ LİSTE, KIRMIZI LİSTE, ŞU LİSTE BU LİSTE TEMİZLENİYOR"

AK Parti varsa asgari ittifaklarda buluşuyorsak Allah'ın izniyle Türkiye'nin geleceği aydınlıktır. Şu anda bütün kırmızı liste, gri liste, şu liste, bu liste teröristleri temizliyoruz. Ne dedik biz? İnlerine gireceğiz dedik. Halkımızın huzurunu temin edene kadar dağ taş demeden, Cudi, Gabar, Tendürek bütünüyle Kandil'e varıncaya kadar buralarda temizlik harekatını sürdüreceğiz dedik. En son Pençe Harekatı'yla Irak'ta da bunları temizlemeye başladık. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu arada şehitlerimiz var, doğru. Şüheda ile bu topraklar vatan oldu. Bundan sonra da şüheda ile bu topraklar vatan olmaya devam edecek. İnşallah bayrak, toprak, vatan bunlar birbiriyle iç içedir. Bu milletin en büyük gücü tankı, silahı, uçağı değildir, bu milletin en büyük gücü şu anda içinde bulunduğumuz birlik, beraberlik, sevinç ve hüzünle yoğrulan kadim kardeşliğidir.

"MURSİ'NİN ÖLÜMÜ ŞAİBELİDİR, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

 "Muhammed Mursi'nin ölümü normal bir ölüm değildir. Muhammed Mursi'nin ölümü kesinlikle şaibelidir ve biz bunun da takipçisi olacağız."

Ayrıntılar geliyor...

 

 

YORUMLAR 15
  • minyeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Millet iyidir Hoştur amma bir ayıbı vardır., Çabuk unutur Sultan Abdülhamid Han
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden sokaklarda tek taraflı araba parkı yapılırdı şimdi cadde ve sokaklar çift yönlü araç var insanları bu rahatlık ve bolluk azdırdı herkez artık zenginleşti herşey bol bol suçlusun erdoğan denizin altından yol yaptın köprü havalimanı yaptın fakire muhtaça maaş bağladın suçlusun erdoğan herkezi refaha ve özgürlüğe kavuşturdun ilaç bol hastane bol herşey bol insanoğlu azdı eski kötü günleri unuttu tekrar nostalji yaşamak istiyorlar 90 lı yıllara dönmek istiyorlar uyanık olun insanoğlu 20 yıl önce Türkiye aluminyum değerindeydi şuan elmas değerinde bunu recep tayyip erdoğan başardı sonuna kadar Erdoğan
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bu ülkeye o kadar hizmet ettiki anlatılması uzun sürer bu kadar hizmeti bolluğu rahatlığı görmemek için kör sağır dilsiz olmak lazım
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 4 yıl önce Şikayet Et
    Garıbın mazlumun sehıtlerın Duaları Celık yelegın olsun Bızım Reıs ... Mısır halkı onurlu yıgıdını koruyamadı Bız Musluman Türkler Allah ıcın ölümüne ...Ölümüne ...
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Massallah bunların yıktıklarını döktüklerini iyi temizledin Reis Allah yar ve yardımcın olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi