Erdoğan resti çekti: Asla göz yummayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı basın mensuplarıyla Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Erdoğan, Mursi'nin ölümü ile ilgili yaptığı açıklamada "Meslektaşınız olan Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutturulmasına nasıl göz yummadıysak, Mursi'nin ölümüne de göz yummayacağız."ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 20.06.2019 11:40 GÜNCELLEME 20.06.2019 12:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde Kısıklı'da bulunan konutundan çıkarak Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne geldi. Erdoğan, ofiste düzenlenen kahvaltı programında yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada gündeme dair önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

 

 

Türkiye gündemi oldukça yoğun bir ülkedir. Tarihi beşeri ve pek çok coğrafi özelliği bulunuyor. Sudan'dan Endonezya'ya, Uzakdoğu'dan Avrupa'ya uzanan kökü asırlar öncesine dayanan bir kökenimiz var. İkinci Dünya Savaşı başta olmak üzere, çeşitli ülkelere giden vatandaşlarımız da ciddi bir yekün oluşturuyor. Bizim ne Avrupa'daki ne Kafkasya ne Balkanlar'da, Latin Amerika bile Türkiye'den göç eden vatandaşlarımızın olduğunu biliriz. Orta Asya'daki soydaşlarımızın vatandaşları bizim de sorunumuzdur.



RESTİ ÇEKTİ: GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok. Bizim öncelikle güvenliğimizi, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya gereksinimimiz var. Libya'daki krizi, Sudan'daki çatışmaları, Filistinli kardeşlerimizin çilesini anlıyoruz. Bir veba gibi yayılan Neonazi'ye göz yummuyoruz. Pazartesi günü Muhammed Mursi'nin vefatıyla demokrasi ölümüne sessiz kalmıyoruz. Meslektaşınız olan Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutturulmasına nasıl göz yummadıysak, Mursi'nin ölümüne de göz yummayacağız. 

SİSİ BİR ZALİMDİR, DEMOKRAT DEĞİLDİR

Bir ülkede seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı 20-25 dakika can çekişiyor, orada en ufak bir müdahale yapılmıyor, ailesi vasiyetini yerine getirerek 'köyüne gömülmek istiyor' buna izin verilmeyerek, sadece ailesi ve avukatları cenazede bulunuyor. Mısır'da Sisi denilen kişi böyle biridir, bir zalimdir ve demokrat değildir. Önemli olan bu dünyada haklıların yanında olanların nasıl davrandığıdır.

KAMERASINI VE KALEMİNİ TERÖR ÖRGÜTÜNE VERENLER...

 

 

Uluslararası basında konunun üzerine cesaretle giderek, yeni utanç sahnelerinin yaşanmasının önüne geçmeliyiz. Gazetecilik, hakikat arayışıdır. Her gazeteci bir arayış içindedir. Yalan ve manipülatif haberlere yer vermek, bireyin doğru haber alma hakkına da engeldir. İnandırıcılığını kaybetmiş bir medya anlayışının güven erozyonuna uğratır ve meslek grubuna bir yüktür. Halk adına siyasetçileri denetlemesine asla karşı çıkmadık, çıkmıyoruz.

Denetim aracı olması gereken basının, siyaseti kendi istediği biçimde yönlendirmesine itiraz ediyoruz. Kibirli, yanlı, artlı niyetli gazetecilik anlayışına karşı çıkıyoruz. Ancak hakikatin tecellisi için, tek derdi iktidarı devirmek olanlara gazeteci gözüyle bakmıyoruz. Hele ki kalemini, kamerasını terör örgütlerine verenler asla ve asla bizim gözümüzde gazeteci değildir. "

YORUMLAR 15
  • Murat izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sisi demokrat olmasın zaten. Demokrasiye hizmet etmek de zulümdür.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardın olsun büyük yigit adam.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    SİSİ BİR ZALİMDİR, DEMOKRAT DEĞİLDİR,Israilein emir eridir suudiler ve yandaslari gibi
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    REİSİM; YÜCE MEVLAM, seni ve bizleri nazarlardan , şerlilerin şerrinden ,tuzaklarından emin eylesin...TÜRKİYEMİ, tekrar İSLAM ALEMİNE halife eylesin...(aminnn)
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan senin de sonun mursi gibi olacak diyen haçlı artıklarını göz ardı etrme . sisi y7i meydana sürdüler yalanoğlu ekrem diklkat et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?