Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asya’da kritik diplomasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği seçimden sonra hız kazanacak. 28-29 Haziran’da Japonya’daki G-20 zirvesine katılacak olan Erdoğan, birçok liderin yanısıra Trump ile kritik bir görüşme yapacak. Erdoğan, buradan Çin’e geçerek Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek. Erdoğan’ın sonraki durağı Hindistan olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asya’da kritik diplomasi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asya’da kritik diplomasi
GİRİŞ 23.06.2019 08:55 GÜNCELLEME 23.06.2019 08:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim nedeniyle ara verdiği diplomasi trafiğine Japonya, Çin ve Hindistan gezileriyle hız verecek.

Erdoğan, 28-29 Haziran’da Japonya’nın Osaka kentinde yapılacak G20 Zirvesi’ne katılacak. Zirvede ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere birçok liderle ikili görüşmeler yapacak olan Erdoğan’ın yoğun bir gündemi olacak. Erdoğan ve Trump görüşmesinde S-400 ve F-35, Suriye konusu ve pek çok başlık masada olacak. Bu görüşme ile Trump’ın Türkiye’ye gelip gelmeyeceğinin de netleşmesi bekleniyor.

Diğer önemli bir görüşme ise Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşecek. Bu görüşmenin ana gündem maddeleri Suriye’deki gelişmeler ve İdlib konusu olacak. Ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

KYOTO’DA ARA GÜLER SERGİSİNE KATILACAK

Erdoğan’ın iki liderle yapacağı görüşmelerde PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle ortak mücadele konularının da ele alınması planlanıyor. İkili görüşmelerin yanı sıra Osaka görüşmelerinin, Japonya’nın Türkiye’deki yatırımlarını da artırmasına ve karşılıklı ticaretin daha dengeli bir yere gelebilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Erdoğan’ın, zirve dışında Japonya’nın Kyoto kentinde Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Ara Güler Sergisi’ni de ziyaret etmesi öngörülüyor.

ÇİN’DE CİNPİNG İLE BİR ARAYA GELECEK

Erdoğan, 2 Temmuz’da da Çin’e gidecek. Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirecek yollar, Kuşak Yol projesi gibi konular ele alınacak.

SON DURAK HİNDİSTAN

Erdoğan Doğu seferini Hindistan ile tamamlayacak. Erdoğan ziyarette Hindistan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya gelecek. Görüşmeden ABD’nin Hindistan’a almaması konusunda baskı uyguladığı S-400 füze savunma sistemleri ve ikili ilişkiler masada olacak.

Yeni Şafak

YORUMLAR 14
  • Japon Eko 4 yıl önce Şikayet Et
    Japonya'da 2019 yılının Türk Kültür Yılı seçildiğini biliyor muydunuz?
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır.Bilmiyorum.İlk sizden duydum...
    Cevapla
  • Derman 4 yıl önce Şikayet Et
    Kizil elma ne demek ve nedir / günes doguda dogar batida batar dogu asya demek dünyanin bir uçu bâti da o bir uçu bizim savasçi atalarimizin geldigi yer olan asya günesin dogdugu yer ve günes bataçagi Zaman kizila bürünür ve batar iste kizil elma da bu kizil günes dünyanin o bir uçu dünyayi feth etmek istiyorsak kizil elmaya kadar gitmemiz lazim diyordu bizim türk oglu türk atalarimiz ama ne yazik ki bunu 200 millionluk türk çorafiasinda kizil elmanin ne oldugunu benden baska tarif edeçek baska biri yok o yüzden bu bilgimi sizinle paylasiyorum
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden filipinlere gitmiyor neden
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen sor diye
    Cevapla
  • h.s 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan için çinlilere one minute filan bişey söyle Reis
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    biz üzerine gittikçe onlar daha fazla zulmediyo.Özellikle dikkati üzerlerine çekmemeye çalışıyorlar.Bu sadece doğu türkistan için değil ,başka yerdeki soydaşlarımız içinde geçerli.sadece bu hükümet değil geçmişten beri aynı tarz siyaset güdülüyor.Yapılan doğrumu?Orasını bilemem....
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis Herkese one minute demez. Yerini zamını bilir. Çinlilerle şimdi batıyla önemli sorunlarımız varken kavgaya girmek fetö ve abd in ekmeğine yağ sürmekdir. Onlar bunu bekliyor ve galiba sende çaktırmadan algıya hizmet ediyorsun.
    Cevapla
  • Tunceli Yiğidi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım O'nu başımızdan eksik etme, zalimleri ve onların içimizdeki uşşaklarını kahreyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı