Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğann ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Japonya'daki G-20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldi. İki lider görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 29.06.2019 05:01 GÜNCELLEME 29.06.2019 09:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Erdoğan ile Putin'in Japonya'da yaptığı görüşme gündeminde ikili ilişkiler, Suriye ve enerji konuları yer aldı.

 

 

GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK MESAJLAR: S-400'DE AKSAMA YOK

Görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Son dönemde ilişkilerimizde çok ciddi ivme yakaladık. İşbirliğinin S-400 mutabakatıyla ilerlediğini görüyoruz. S-400'ler konusunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil. Şu anda gözler, bu işin sevkiyatıyla ilgili süreçte. Vize muafiyetinde istediğimiz noktada değiliz" ifadelerini kullandı.

"AKKUYU'NUN 2023'TE DEVREYE ALINMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Erdoğan ayrıca, "Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk ünitesinin 2023'te devreye alınması  ve santralin nükleer olmayan malzemelerinin Türkiye'den alınması bizim için çok önemli" dedi.

PUTİN: 6 MİLYON TURİST TÜRKİYE'DE 5 MİLYAR DOLAR HARCADI

Putin ise Rusya-Türkiye arasındaki ticari ilişkilere değinerek, "2018’de İkili ticaret hacmimiz yüzde 15 arttı. 6 milyon turist Türkiye'de 5 milyar dolar harcadı. 2018'de ikili ticaret hacmimiz yüzde 15 arttı" dedi. 

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da hazır bulundu.

YORUMLAR 12
  • gerilim79 4 yıl önce Şikayet Et
    gazeteciler fotoğraf makinalarının suther larını bitirdiler beee sanki ateş ediyorlar :)
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bu parayi Türkiyede harcar ve asla asla Türkiyeden´de vaz gecmezler..Rus halkinin gözü Türkiye ile acildi..Diyer yandan en cok kazigida Türkiyede Ruslar yiyor.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    6 milyon turist Türkiye'de 5 milyar dolar harcadı diyor Putin bu turistler italyaya ve ispanyaya gitselerdi en azından 20-30 mislisini öderlerdi
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Malzeme bizden olsun da kaliteyi tutturabilirlerse olsun. Nükleer bu şaka değil. En kaliteli malzeme kullanılmalı güvenlik için.
    Cevapla
  • öjsdısud 4 yıl önce Şikayet Et
    elbtte kaliteli olacak dükkana kapimi takıyoruz
    Cevapla
  • antipati 4 yıl önce Şikayet Et
    olaya bak adam basi 840 dolar gibi bir rakama tatil yapmislar dunyanin neresinde bu rakamlara yurt disi deniz turizmi olabilir ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor