Ekrem İmamoğlu: Demirtaş'ın yanındayım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, terör suçundan 4 yıl 8 ay ceza alan HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın yanında olduğunu söyledi.

GİRİŞ 03.07.2019 15:50 GÜNCELLEME 03.07.2019 15:58
Bu Habere 515 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, parti yöneticileriyle görüştü. Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmek istediğini söyleyen İmamoğlu, “Ama bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var. Kendisinin yanındayım” dedi.

 

 

Saadet Partisi ve İYİ Parti il başkanlıklarını ziyaret eden İmamoğlu, ardından Tarlabaşı’ndaki HDP İstanbul İl Başkanlığı’na geçti. 

HDP İstanbul İl Başkanı Esengül Demir’in karşıladığı İmamoğlu, HDP yetkilileriyle basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. 

 

 

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, kendisini ziyaret eden ilk siyasi parti il teşkilatının HDP olduğunu belirtti. 

İMAMOĞLU: DEMİRTAŞ’IN YANINDAYIM

Bir gazetecinin “Seçim öncesinde cezaevinden size açık destek çağrısı yapan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna İmamoğlu, şu cevabı verdi:

"DEMİRTAŞ'I ZİYARET ETMEK İSTERİM"

“Sayın Demirtaş’a 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvik ve destekten ötürü teşekkür etmiştim. Bu tutum ve davranışlar elbette bizim için çok değerli. Zira bu çokça bize de soruldu. Tutuklu ama yani niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. Bu bağlamda özellikle hukuk açısından mağdur edilmiş her kim var ise ben yanında olduğumu ve bu sürecin bir an önce bitirilmesi gerektiğini, insanların suçu belli değilken yaratılan ortamda yıllarca hapis yatan insanların hayatlarını kaybettiğini biliyoruz. Vicdana hukuka adalete sığmayan işler bunlar. Bu bakımdan elbette imkan olsa ziyaret etmek isterim ama bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var.”

DEMİRTAŞ TERÖR PROPAGANDASI SUÇUNDAN CEZAEVİNDE

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 4 Aralık 2018 günü  "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a verilen 4 yıl 8 ay, eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder verilen 3 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

YORUMLAR 515
  • Ercüment 4 yıl önce Şikayet Et
    Imam oğlunu tebrik ediyorum ve şunu söylemeden edemiyorum. Sadece demirtaşın değil cemil bayiğin da yanında olmalı ve en kısa sürede belediyemize davet etmelidir. Sonra haksızlık ettiğimiz rumlara ermenilere yunan Lara fetöye de destek olmalı. Avrupa ile birlikte tekrar turkiyeyi itaatkar bir uşak haline getirip bağımsızlık naraları atan erdoğandan kurtarması. Ve en nihayetinde asıl soyadı olan papazoğlunu ilan etmeli.
    Cevapla
  • şahsenem 4 yıl önce Şikayet Et
    Meralci milliyetçilerde Demirtaşı destekliyor.. Oyunu Ekoya vererek bunu gösterdiler zaten..
    Cevapla
  • RABİA 4 yıl önce Şikayet Et
    utanmalısın, nasıl bu kadar rahat demirtaşın yanında oluyorsun....onun avaneleri hala hergün birer ikişer askerimizi şehit ediyorlar, bunun vebali sanada sorulacak öbür tarafta...öde bakalım diyetini zalım.
    Cevapla
  • Tarih Gezgini 4 yıl önce Şikayet Et
    23 Haziran,da Ekrem amcaya oy verenler sizler chp olsun Ekrem amca beeyy olsun şimidye kadar ağızların,dan samimi içten yalansız dolansız evelemeden gecelemeden amasız bizler her zaman ve her daim VATANIMIZIN ASKERLERİMİZİN POLİSLERİMİZİN ve dahi ŞEHİTLERİMİZİN ile GAZİLERİMİZİN yanındayız dediğini duydunuz mu gördünüz mü şimdi kendisini VATANSEVER DİNDAR MUHAFAZAKAR MİLLİYETÇİ deyip oy verenler sizleri Hazreti ALLAH'ıma HAVALE EDİYORUM
    Cevapla
  • Tarih Gezgini 4 yıl önce Şikayet Et
    ya kendisini Milliyetçi adlandırılan kişilere kötü parti,ye TBMM'de, hdp'li Fatma Kurtulan, İyi Partili Ağırailoğlu'na yönelik 'İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, hdp ve pkk'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. bu ayıpta sizin gibi ÇAKMA milliyetçilere yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı