Erdoğan Uygurlar'ı gündeme getirdi! Çin'den Türkiye'ye teklif!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretine ilişkin öne çıkan başlıkları paylaştı. Altun, Erdoğan'ın özellikle Sincan Özerk Bölgesi'ndeki Uygurları gündeme getirdiğini, Çin'in ise bu konuda Erdoğan'a bir davette bulunduğunu belirtti.

Erdoğan Uygurlar'ı gündeme getirdi! Çin'den Türkiye'ye teklif!
Erdoğan Uygurlar'ı gündeme getirdi! Çin'den Türkiye'ye teklif!
GİRİŞ 03.07.2019 19:58 GÜNCELLEME 03.07.2019 20:02
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Fahrettin Altun, Twitter hesabından, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

 

 

"Cumhurbaşkanımız @RTErdogan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping’in resmi davetlisi olarak 2 Temmuz’da Çin’i ziyaret etti. CICA Duşanbe Zirvesi ve G20 Osaka Zirvesi’nin ardından iki lider 1 ayda 3. kez görüştü.

AR-GE, BİLİM-TEKNOLOJİ, TİCARET, SİVİL HAVACILIK ALANLARINDA İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

 

 

Pekin’de ikili, bölgesel ve uluslararası meseleleri etraflıca değerlendirme fırsatı bulan iki lider, ikili ilişkilerin ticaret, yatırımlar, Ar-Ge, bilim-teknoloji, sivil havacılık, turizm ve kültür alanlarında ilerletilmesi hususunda mutabık kaldılar.

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan ve Çin Devlet Başkanı Xi, Türkiye’nin Orta Koridor ve Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi’nin uyumlaştırılması çalışmalarının hızlandırılmasını, bu sayede Tarihi İpek Yolu’nun Batı ve Doğu kapıları arasındaki bağlantının güçlendirilmesini kararlaştırdılar.

STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRME KARARI

Her iki taraf, uluslararası düzene ve çok taraflılığa yönelik ciddi meydan okumaların yaşandığı bir süreçte, bölgesel ve küresel güvenliğe, refaha ve istikrara katkı bağlamında stratejik işbirliği ilişkilerini ve temaslarını güçlendirme hususunda görüş birliğine vardı.

ERDOĞAN'DAN ÇİN'E "UYGURLAR" MESEAJI

Çin temaslarında, Uygurlar dâhil ikili ilişkilerin tüm veçheleri etraflıca görüşüldü. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan, Uygurların Çin’de huzur, esenlik ve refah içinde yaşamalarının yegâne temennimiz olduğunu ifade etmiş, bu meseledeki görüş ve beklentilerini muhatabına iletmiştir.

ÇİN'DEN ERDOĞAN'A UYGURLARLA İLGİLİ TEKLİF

Çin tarafı ayrıca, Sincar Özerk Bölgesinde yaşayan Uygurların durumlarını yerinde gözlemlemek üzere Türkiye’den bir heyeti Çin’e davet etmiş, sayın Cumhurbaşkanımız da bu daveti olumlu karşılamıştır."

YORUMLAR 80
  • vatan4436345 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya da o kadar çok mazlum var ki hepsine koşmaya çalışıyorsun. Sürekli karşına büyük devletler çıkıyor hepsiyle mücadele etmek zorunda kalıyorsun ve ülkende seni sevmeyen %48 lik bir kitle var. Dünyadaki mazlumlar senin için dua ederken içimizdeki hainler senin kuyunu kazmaya çalışıyor. Etrafına halktan sana bağlı insanlar dan yardımcı al bence sana halkın durumunu nabzını anlatsın yukarıdakilerin tek derdi kendi cüzdanları olmuş bazılarının artık değişmesi lazım.
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Uygurlar insanca ve ibadetçe çin de özgür yaşamadığı sürece ÇİN LE hiç bir şekilde anlaşma olamaz
    Cevapla
  • demir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne işiniz var Sudan'da diyen zihniyet, emin olun bu durumdan da rahatsız olacaktır. patates soğancılar unutmayın ki , ne Kemal'in harcı bu işler, ne de Ekrem'in. Devlet yönetmek Er kişinin işidir. Yalancılara devlet emanet edilmez.
    Cevapla
  • KARADERELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Patates soğan diyen Müslümanlar, verdiğiniz oyun hesabını nasıl vereceksiniz?
    Cevapla
  • ÜÇ HİİLAL. 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE'deki vatan hainlerini defedip ZULME UĞRAYAN KARDEYLERİMİZİ ÜLKEMİZE ALMALIYIZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!