İbrahim Kalın'dan Washington Post'a tepki: Bu skandaldır!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerikan Washington Post gazetesinin PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın yazısına yer vermesi hakkında, 'Washington Post gazetesinin bugünkü nüshasında terör örgütü mensubu bir kişinin yazısını yayımlaması, büyük bir skandaldır' açıklamasında bulundu. Skandalla ilgili bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

İbrahim Kalın'dan Washington Post'a tepki: Bu skandaldır!
İbrahim Kalın'dan Washington Post'a tepki: Bu skandaldır!
GİRİŞ 03.07.2019 21:55 GÜNCELLEME 03.07.2019 23:59
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın Amerikan Washington Post gazetesinde bugün çıkan yazıya ilişkin açıklama yayımladı.

 

 

"BU, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İZAH EDİLEMEZ, BU BİR SKANDALDIR"

Gazetenin bir terör örgütü üyesinin yazısına yer vermesinin büyük bir skandal olduğunu aktaran Kalın, "Washington Post gazetesinin bugünkü nüshasında terör örgütü mensubu bir kişinin yazısını yayımlaması, büyük bir skandaldır. ABD ve AB’nin terör örgütleri listesinde olan ve ABD yönetiminin başına ödül koyduğu bir teröriste sayfalarını açan Washington Post, açıkça terör propagandası yapmakta ve ABD yasalarını da çiğnemektedir. Bunun basın ve ifade özgürlüğü ile izah edilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 

 

"KÜRTLERE YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR"

Bayık'ın yazısını yayımlamanın El-Kaide veya DEAŞ'lı bir teröristin yazısına yer vermekten farksız olduğunu ifade eden Kalın, “Bir terör örgütünün başını Kürtlerin temsilcisi gibi göstermek, her şeyden önce Kürtlere yapılmış bir hakarettir. Türkiye, terörün her türüne ve onun destekçilerine karşı kararlılıkla mücadele vermeye devam edecektir” dedi.

CEMİL BAYIK WASHINGTON POST'A MAKALE YAZMIŞTI: TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

PKK terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık, Washington Post'a bir makale yazmış, Türkiye'yi değiştireceklerini ve daha demokratik hale getireceklerini söylemişti.

BİR AÇIKLAMA DA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN: WP ALENEN TERÖR PROPAGANDASI YAPMIŞTIR

Kalın'ın ardından, skandalla ilgili Dışişleri Bakanlığı da açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

ABD dahil birçok ülkenin terör örgütleri listesinde yeralan, onbinlerce masum insanı hunharca katletmiş olan PKK'nın elebaşlarından biri bugün Washington Post gazetesini kullanarak alenen terör propagandası yapmıştır. Bu yayınla birlikte, uluslararası toplumun terörizmle mücadelede en temel taahhüdü olan "terörizmin teşvik edilmesinin önlenmesi" ilkesi ağır biçimde ihlal edilmiştir. Terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması elzemdir.

PKK'nın terör propagandasına alet olan ve DEAŞ, El Kaide ve diğer terör örgütleri konusunda sergilenen duyarlılıkla bağdaşmayan bu yaklaşım terörle mücadelede ikiyüzlü uygulamanın yeni ve vahim bir örneğidir.      

YORUMLAR 41
  • GENÇ OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlerein başına ödül konmuştu hani nerde cemil bayık 4 milyon usd.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    siz dağda kendiniz değiştirseniz daha iyi olur
    Cevapla
  • Esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların zorla örgüte sokulması cinsel istismarı nasıl söylemezsin.
    Cevapla
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    katil cemil baya mesafe katetmiş . teröristlikten türkiyeyi demokratikleştirmeye. WAAAAAW. komik olan şu hala elinden MASUMLARIN KANI DAMLARKEN bunları söylemesi. bayık katiline DOMUZLAR bile gerileriyle güler
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bakın bunu yorumlarımda 3. Kez söylüyorum, şu afrinden aşağı inip israilin 3 5 askerini avlayalım. Bu korkuyla ne yahudi kalır, ne terörist. Dünyada huzur bulur. DÜNYADAKİ BÜTÜN TERÖRİSTLER YAHUDİNİN ÇALIŞANIDIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor