S-400'ler aktif edilecek mi? İbrahim Kalın'dan açıklama geldi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'deki Kabine Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Kalın, S-400'lerin Türkiye'ye geldikten sonra aktif hale getirilmeden bekletileceği yönündeki iddiaları yalanladı. Kalın, 'S-400'lerin teslimatı günler içerisinde başlayacak ve aktif şekilde kullanılacak' dedi.

GİRİŞ 04.07.2019 19:16 GÜNCELLEME 04.07.2019 21:46
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları:

 

 

Geçen yıl Ekim ayında İstanbul'da yaptığımız dörtlü zirvenin ikinci toplantısının yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Türkiye'de yapılması konusunda da muhataplarla mutabık kalındı G20 zirvesinde. Dolayısıyla burada da Türkiye, Rusya, Almanya, Fransa liderlerinin katılımıyla muhtemelen Ağustos ayının sonunda ya da Eylül ayının başında yani BM Genel Kurulu'na gitmeden önce bir dörtlü zirvenin yapılması planlanıyor. Burada da Suriye başta olmak üzere bölgedeki genel güvenlik konuları etraflı şekilde ele alınacak.

Döviz kurundaki iyileşme sevindirici bir haber. Sayın Cumhurbaşkanımızın G20'de yaptığı temaslar ve sonrasında oluşan olumlu hava çerçevesinde yaşanan olumlu gelişmeyi de devam edeceği yönünde değerlendiriyoruz.

 

 

S-400 sistemi, NATO sistemi içerisinde yer alan güvenlik sistemimize bir tehdit ya da tehlike oluşturacak bir savunma sistemi değildir.

"GÜNLER İÇERİSİNDE GETİRİLECEK VE AKTİF ŞEKİLDE KULLANILACAK"

S-400'ler çok yakın bir tarihte getirilecek. Günler içerisinde bu sistem Türkiye'ye gelecek ve aktif bir şekilde kullanılacak. Bazı senaryolar ortaya atılıyor. "Getirilecek ama kullanılmayacak, kutusunda duracak" gibi şeyler ortaya atılıyor. Bunlar doğru değildir.

NEREYE KONUŞLANDIRILACAK?

Nereye konuşlandırılacağı konusunda çalışmaları Milli Savunma Bakanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve kuvvet komutanlıklarımız birlikte yürütüyorlar. Nihayete erdiği zaman bunu da kamuoyuyla paylaşırız.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

(Soru üzerine) Yeni ihtiyaçlar, yeni sınamalar ortaya çıktıkça sistemin güncellenmesi, yeni adımların atılması normaldir.

Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını yaptı fakat çalışma esas ve usulleriyle ilgili çalışma devam ediyor. Tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza arz edilecek, onaylandığında Resmi Gazete'de yayımlanacaktır.

YORUMLAR 115
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    filistine düşen her füze için tel avive bir tane atalım
    Cevapla
  • uzman 4 yıl önce Şikayet Et
    f16, f-35, f22 gibi uçaklar dışında diğer uçaklara da(mig, su serisi gibi) uçaklara da kitlenebilecek mi? kaçması için sinyal gönderir mi? inşallah kendimiz milli füzemizi de yaparız
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    ruslar kendi uçaklarına kitlenecek bir sistemi sana verir mi hiç. biraz düşün.
    Cevapla
  • halaybaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    yok daha neler.. çeyiz sandığında saklıyacak değiliz, vitrine kutusuyla koyup dantelli örtü örtecek de değiliz.. aktif olacak.. düşman titresin..
    Cevapla
  • Bbb 4 yıl önce Şikayet Et
    Birileri aklınca algı yapıyor kullanılmaması için
    Cevapla
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    Malı alan istediği gibi kullanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!