Türkiye'den ABD'ye S-400 uyarısı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün S-400 hava savunma sistemi tedariğimiz hakkında yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G-20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır" dedi.

GİRİŞ 10.07.2019 12:25 GÜNCELLEME 10.07.2019 13:05
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un, dün Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sistemi tedariğine ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili soruya yazılı cevap verdi. Aksoy, ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ettiklerini söyleyerek, şöyle dedi:

 

 

"ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün S-400 hava savunma sistemi tedariğimiz hakkında yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G-20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır. Türkiye'yi S-400 tedarik etmeye sevk eden koşullar ortadadır. Başkan Trump da G-20 Zirvesi'nde bunu teyit etmiş ve ülkemize adil muamele yapılmadığını açıkça belirtmiştir. Biz sürecin başından beri bu konuyu şeffaf bir şekilde yürüttük. ABD’nin S-400 sisteminin F-35 sistemlerine zarar verebileceği konusundaki endişelerini gidermek üzere NATO'nun da dâhil edilebileceği teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik; ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 33
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    amaç çalışma gurubu oluşturup çözüp üretmek değil ki amaçları türkiye hava savunmasını alamasın engel olmak amaçları zira akdenizde çatışma çıkabilir savunmasız türkiye onlar için her zaman caziptür çünkü o zaman tehdit edebilecekler füzelerle vururuz bak haaaaa diyecekler biz de susup oturcaz onlarda akdenizde pastayı yiyecekler yok öyle kargalar eski türkiye yok bunu anlayın artık
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    İtrail diyorki Nama sattınığınız F35 ler elim de çöp oldu Türkiye de ki S400 karşısında F35 çaydırıcılığı da laşmadı derhal durdurun durduramaz iseniz Patlamayanriot ları bedava hibe verin diyecektir.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    "NATO'nun da dâhil edilebileceği teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik; ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık." Amaçlarının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek oluğu en başından belli!. Onlar da Amaçlarının ne olduğunu çok iyi bildiğimiz için cevap vermiyorlar.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan o ki yeniden tarih sayfalarına ismimizi destanlarla yazdıracaz aynı dedelerimiz gibi
    Cevapla
  • Tcccccccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu trum a inanmayın fiye yazıyoruz adam yalançıı halaaaaa İnanıyorsunuz yahu türkiyeyi 50 yıldır sömürüyorlar pastanın silaha dönüşmesini kim isterrrr uyan reis kanma s400de s1500 de alırım de kestir at ilişkileri dondurrr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi