Türkiye ile Rusya arasında önemli görüşme!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Larventyev'i kabul etti. Suriye konusu masaya yatırıldı.

Türkiye ile Rusya arasında önemli görüşme!
Türkiye ile Rusya arasında önemli görüşme!
GİRİŞ 10.07.2019 18:12 GÜNCELLEME 10.07.2019 19:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya Federasyonu Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu liderlerinin Suriye konusundaki etkin ve sürekli iletişimlerinin devam edeceğinin altı çizildi.

SON GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev’i Beştepe’de kabul etti. Heyetler arası gerçekleşen toplantıda Suriye’deki son gelişmeler masaya yatırıldı. Toplantıda Türkiye’nin ulusal güvenlik öncelikleri vurgulandı. Ayrıca, İdlib Mutabakatı’nın korunması, anayasa komisyonunun kurulması ve ilanı, Suriye'nin genelinde terörle mücadele, güvenli bölge, DEAŞ, PKK/YPG/PYD dâhil tüm terör unsurlarına karşı mücadele, Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde siyasi çözüme ulaşılması ve Suriye’nin yeniden inşaası konuları ele alındı.

ÜÇLÜ VE DÖRTLÜ ZİRVE ELE ALINDI

Öte yandan yakın zamanda yapılması öngörülen 'Suriye' konulu üçlü zirve (Türkiye, Rusya, İran) ve ardından gerçekleşecek dörtlü zirvenin (Türkiye, Rusya, Fransa, Almanya) gündemi ve tarihleri değerlendirildi. Toplantıda; Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderileceği ve bölgenin tüm terör gruplarından temizleneceği ifade edildi. Suriye konusunda iki ülke iş birliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda sürdürülmesinin önemine, vurgu yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu liderlerinin Suriye konusundaki etkin ve sürekli iletişimlerinin devam edeceğinin de altı çizildi.

YORUMLAR 1
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki iki gün önce Rusyanin Türkiyenun akdenizdeki faliyetlerine negatif yorum yapan rus baka hakkindada konu$mu$lardir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...