ABD'nin kararına Ankara'dan ilk tepki!

ABD'nin F-35 programından Türkiye'nin çıkarılması sürecinin başladığını duyurmasının ardından Ankara'dan ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin programın dışında bırakılmasının adil olmadığını belirtti ve bu tek taraflı adımın meşru olmadığını ifade etti.

ABD'nin kararına Ankara'dan ilk tepki!
ABD'nin kararına Ankara'dan ilk tepki!
GİRİŞ 18.07.2019 00:15 GÜNCELLEME 18.07.2019 01:33
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) F-35 açıklamasına tepki göstererek, "ABD'nin tek taraflı adımı müttefiklik ruhuyla bağdaşmaz. ABD’yi stratejik ilişkilerimizde onarılmaz yaralar açacak bu hatadan geri dönmeye davet diyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde:

 

 

"Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı bugün (17 Temmuz) , S-400 hava savunma sistemini tedariğimizden dolayı ülkemizin F35 programından çıkarılacağını açıklamıştır.

"BU TEK TARAFLI ADIM HİÇBİR MEŞRU GEREKÇEYE DAYANMAMAKTADIR"

Bu tek taraflı adım müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığı gibi hiçbir meşru gerekçeye de dayanmamaktadır.

 

 

"S-400 SİSTEMİNİN F-35'LERİ ZAAFA UĞRATACAĞI İDDİASI GEÇERSİZDİR"

F35 programının ana ortaklarından olan Türkiye’nin programın dışında bırakılması adil olmadığı gibi, S-400 sisteminin F-35’leri zaafa uğratacağı iddiası da geçersizdir. Bu konuda NATO’nun da katılacağı bir çalışma grubu kurulması teklifimizin karşılıksız bırakılması ABD tarafındaki önyargının ve meseleyi iyi niyetle kendi boyutları içinde çözme iradesinin eksikliğinin en bariz göstergesidir.

"ABD, TÜRKİYE'NİN DOSTLUĞUNA VERDİĞİ ÖNEMİ TERÖRLE MÜCADELEDE DE GÖSTERMELİDİR"

ABD Türkiye’nin dostluğuna verdiği önemi sadece söylemle değil, eylemle ve özellikle de terör örgütleri DEAŞ, PKK/PYD/YPG ve FETÖ ile mücadelede göstermelidir.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLE TRUMP ARASINDAKİ GÖRÜŞMEDE ORTAYA KONAN ANLAYIŞA SADIK KALINMALIDIR"

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başkan Trump arasında Osaka’da gerçekleştirilen G-20 Zirvesi sırasında yapılan görüşmede ortaya konan anlayışa her düzeyde sadık kalınması bu bakımdan büyük önem taşımaktadır.

"ABD'Yİ, BU HATADAN GERİ DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ"

ABD’yi stratejik ilişkilerimizde onarılmaz yaralar açacak bu hatadan geri dönmeye davet diyoruz."

YORUMLAR 57
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayet sarihen diyor Onlar Ahdlerinden hiç çekinmeden dönerler. Dolayısıyla kafire güvenmek müslümanın suçudur. Çünkü kafirin özelliği yalandır, bunu bilerek onlara yaklaşan yari yolda kalır. En iyisi müslümanın dostu müslümandır başka YOK... ABD ile ne kadar uzaklaşırsak o kadar Güvendeyiz ne kadar bu yalancılara yakınsak o kadar Dipteyiz....
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu an Türkiye için önemli olan savunmadır, yani hava yoluyla gelecek olan tehlikeleri yok edecek bir silah, bu da S300 veya S400'dür. Amerika zaten F35'i vermeyecekti, S400 olmasa bile. Düşün şimdi, HDP Erdoğan'a karşı muhalif olsun diye PKK'ya silah veren amerika, Erdoğan iktidarda iken F35 verir mi, tabi ki vermez.
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar insanı yarı yolda bırakır önce söz verir iki yüzlüler
    Cevapla
  • ZEKİ SERİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden DEVLETİMİZ Niye incirlik üssünü kapattık demiyor kapatın gitsin daha neyi bekliyorsunuz amerika daha bize ne yapacak da biz bu üssü kapatacağız ??????????
    Cevapla
  • ender 4 yıl önce Şikayet Et
    bence incirlikteki nükleer bombalarla alakalı devletin bir hesabı var.
    Cevapla
  • 1 türk 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 şi, türkiye dik dursun hediye bile ederler. Çünkü verdikleri herşeyin kumandası ellerinde, bunu kaybettiklerinde, karşılarında zamanla bağımsız Osmanlıyı bulacaklarını biliyorlar. Bu da ABD nin ömrünün bittiği demek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri