Emniyet Genel Müdürü değişti! İşte yeni atamalar!

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın atandığını, Celal Uzunkaya'nın ise Bakanlık emrine alındığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürü değişti! İşte yeni atamalar!
Emniyet Genel Müdürü değişti! İşte yeni atamalar!
GİRİŞ 18.07.2019 01:20 GÜNCELLEME 18.07.2019 02:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevinden alınarak, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Şırnak Valiliğine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliğine ise Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi.

MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Aktaş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aksaray'ın Gülağaç, Malatya'nın Kuluncak, Muş'un Hasköy, Düzce'nin Cumayeri ve Rize'nin Çayeli ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulunan Aktaş, 2010-2014 yıllarında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı olarak görev aldı.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Aktaş, 2016'da Karabük Valiliği ardından da 2017'de Şırnak Valiliği yaptı.

Mehmet Aktaş, evli ve 3 çocuk babası. 

ALİ HAMZA PEHLİVAN KİMDİR?

Şırnak Valiliğine atanan Ali Hamza Pehlivan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

Giresun'un Doğankent, Erzincan'ın Kemah, Giresun'un Piraziz, Kahramanmaraş'ın Göksun, Bursa'nın İznik ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulunan Pehlivan, 2017 yılında Bayburt Valisi olarak atanmıştı.

CÜNEYT EPCİM KİMDİR?

Bayburt Valiliğine atanan Cüneyt Epcim, Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

Afyonkarahisar'ın Başmakçı, Artvin'in Ardanuç, Çorum'un Mecitözü ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulunan Epcim, 2014 yılında Hakkari Valiliğine Vali Yardımcısı olarak atanmıştı.

YORUMLAR 12
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık oldu Uzunkaya'ya. Teşkilatın içinden geldiği için teşkilatı iyi tanıyan, sorunları bilen bir adam olarak geldiğine sevinmiştik, ne varki görevi kısa sürdü
    Cevapla
  • milli 4 yıl önce Şikayet Et
    emniyet genel müdürü ne iş yapıyor hiç adı sanı duyulan bir makam değil..
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    en önce ANKARA emniyet müdürü değişmeli yasaları at gözlüğüyle uygulayan halka zulum yapan yasalara aleni uymayanlara göz yuman ama kızılayda göbeğe 16 trafik polisi koyup yayaların videosunu çekip ceza yazan ama güven parkta taksicilerin dolmuşçuların yayanın üstüne sürmesine ses çıkarmayan güven parkta çaycı çiçekçi gibi davranıp uyuşturucu satanlara göbekte heykelin oradaki hem yem satıp hem kadın pazarlayan kadına ses çıkarmayan parklarda köpekleri de kullanarak uyuşturucu ve kadın satanlara sessiz kalan ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ İSTEMİYORUZ
    Cevapla
  • afro 4 yıl önce Şikayet Et
    parmağına gurban
    Cevapla
  • Trkn 4 yıl önce Şikayet Et
    Koltuk sahibi değişir ancak emniyet te hiçbir şey değişmez, yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü