İbrahim Kalın'dan ABD'ye önemli telefon

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile ikili ilişkilerin ve bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İbrahim Kalın'dan ABD'ye önemli telefon
İbrahim Kalın'dan ABD'ye önemli telefon
GİRİŞ 18.07.2019 16:55 GÜNCELLEME 18.07.2019 17:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede Türkiye’nin ortak üretici olduğu F35 programında askıya alınması kararından duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, "İki ülke başkanlarının önceki ifadeleri ile uyumlu olmayan bu karar karşısındaki tepkimiz iletilmiştir. Türkiye-ABD ilişkilerinin tek taraflı dayatmalarla sağlıklı ilerleyemeyeceğinin altı çizilmiştir" denildi. 

Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge ile Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi ve Münbiç yol haritasının hayata geçirilmesi de görüşmede ele alındı.

YORUMLAR 5
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ödediğimiz parayı geri vermemek için olmadık şarlatanlıklar yapacaklar.Biz de öfkelenip masayı terk etmeden en azından F-16 gurubunun son modellerinden ödediğimiz para karşılığı alalım.Uluslar arası ticari mahkeme de dava açılmalı.(it ite ısırmaz ) ecdad güzel söylemiş.Biz daha çok yonulmaktan kurtulduk.Uyduruk saadet zincirine tüm devletleri bağlayıp soyulmuş soğana çevirecekler dünyayı.Bizden başka kimsenin tarihi de o masadan kalkmaya yetmez.Gerek dışarıda ki orijinal /şeytana uyan ve gerekse yerli tüm naylon gavurlara iyi bir Osmanlı tokadı oldu.Acısını daha sonra derinden hissedecekler.
    Cevapla
  • raoc 4 yıl önce Şikayet Et
    Esasındaki olay şudur; eğer biz F-35 programından çıkarsak ağır hükümlülükler var ve yüksek meblağlar ödemek zorunda kalırız, bunun için bizi çıkartsınlar diye çabalıyoruz, onlarda bak durdurduk, çıkartırız gibi şeyler söyleyip Türklerin meşhur "çıktık ulan" diye sazanlama atlamasını istiyorlar. Neyseki şuana kadar yemedik, umarımda yemeyiz çünkü şartlar çok ağır ve cezai yaptırımlar çok yüksek. Zaten bir uçağın fiyatı anlaşma yapıldığı tarihten itibaren çok artmış durumda...
    Cevapla
  • bi bitin da 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen nerede yaşıyorsun?
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd bizim dusmanız onlara inanmayın ben olsam rusiyala birligte calısacağım ab de kaleş onlarada inanmayın ikiyüzluler
    Cevapla
  • emekli42 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye anladığı dilden derhal cevap verilmelidir. Bu meyanda, başta İncirlik üssü olmak üzere diğer üslerin kapatılarak el konulması gündemimizde olmalı. Bu keferelere şimdilik bu dilde cevap yeterli olacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!