İYİ Parti'de 'Yenikapı' krizi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Erdoğan’ın devletin güvenliğiyle alakalı konularda iradesini örselemek Türkiye için bir zaaf oluşturur” diyerek ‘Yenikapı Ruhu’na dönülmesine yönelik yaptığı çağrı, parti içinde krize sebep oldu.

İYİ Parti'de 'Yenikapı' krizi
İYİ Parti'de 'Yenikapı' krizi
GİRİŞ 24.07.2019 07:42 GÜNCELLEME 24.07.2019 07:45
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, devletin güvenliği ile ilgili konularda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verilmesine yönelik sözleri parti içinde krize neden oldu.

Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde S-400 hava savunma sistemi konusunda yaptığı açıklamada “Erdoğan’ın devletin güvenliğiyle alakalı konularda iradesini örselemek Türkiye için bir zaaf oluşturur. İçeride bunun tartışmasını yapabiliriz ama dışarıda -sadece S-400 meselesine ilişkin söylemiyorum- genel olarak devleti ilgilendiren, milletimizin tamamının güvenliğini ilgilendiren konularda yekvücut olmak yeğdir, böylesi lazım gelir” demişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra oluşan ‘Yenikapı Ruhu’nun kısa sürdüğünü belirten Ağıralioğlu “Yenikapı Ruhu’nu siyaset konsolide edemedi, o süreç çok kısa sürdü. Tayyip Bey’in o süreci çok iyi yönetmesi lazımdı. Hükûmetsin, zaafı olanlar, hasımlığı olanlar, çekememezliği olanlar olabilir. Maharet zaten bunlara rağmen memleketi bir ve beraber tutup, tek yumruk gibi göstermektir. Şimdi ben yine benzer bir ahengin tesis edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu bölge bize bunu mecbur kılıyor” görüşünü dile getirmişti.

 

 

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: Erdoğan’ın iradesi devlet iradesidir


ORTAK PAYDAM YOK

 

 

Ağıralioğlu’nun bu açıklamaları İYİ Parti’de krize neden oldu. Sosyal medya üzerinden Ağıralioğlu’nu eleştiren İYİ Parti yöneticilerinden, Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz “İlan ediyorum, Yenikapı Ruhu denilen aldatmacaya inanan hiçbir kimseyle ortak paydam yoktur” dedi.

AÇIKLAMALARI BİZİ BAĞLAMIYOR

İYİ Parti Kurucusu ve Kurucu Genel İdare Kurulu Üyesi Onur Aydın ise Ağıralioğlu’nun açıklamalarının ‘son derece şahsi’ olduğunu ve İYİ Parti’ye gönül verenleri bağlamadığını söyledi. Aydın, “Yavuz Bey, ‘Yenikapı Ruhu’na dönmeliyiz’ çağrısı yapmaktadır. Yine maksadı aşan bir ifade olacağını umut ediyorum. İYİ Parti’yi kuran başta Genel Başkan’ı Meral Akşener olmak üzere, kurucuları, üyeleri, gönüllüleri ve milyonlarca seçmeni, Yenikapı Ruhu’na sadakat besleyecek olsalardı, ait oldukları, gönül bağı taşıdıkları yuvalarından içleri acıyarak ayrılmak zorunda kalmazlardı. Nasıl ki Tayyip Erdoğan’ın iradesi devletin iradesi değilse, Yavuz Ağıralioğlu’nun iradesi de İYİ Parti’nin iradesi değildir” diye konuştu.

TÜRKİYE GAZETESİ

YORUMLAR 140
  • Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin ne işin var o partide bak Parti'n fetön elinde.
    Cevapla
  • Laptop 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların aklı bu kadar olur
    Cevapla
  • seldur 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini sevenlerin kanına dokunanlarla ortak olanlar İYİ partide nasıl vatansever olabilir İYİ partinin kanında bozukluk var mikrop var sarılık var tedavi olması lazım
    Cevapla
  • seldur 4 yıl önce Şikayet Et
    İYİ partiye gönül verenler aynı zamanda CHP HDP ve Fetöye gönül verenlerdir
    Cevapla
  • Başkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan devletin başıdır. Görevi boyuncada iradesi devlet iradesidir. Proje ürünü bazı küçük partiler bunu değiştiremez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi