Adalet Bakanı duyurdu: İşte Meclis'in ilk gündem maddesi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı son dakika açıklamasında "Ekim ayında Meclis açıldığında ilk gündem maddesi, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hayata geçmesi olacaktır" dedi.

Adalet Bakanı duyurdu: İşte Meclis'in ilk gündem maddesi
Adalet Bakanı duyurdu: İşte Meclis'in ilk gündem maddesi
GİRİŞ 07.08.2019 15:55 GÜNCELLEME 07.08.2019 16:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin bir an önce hayata geçirilmesiyle ilgili talepler vardı.

 

 

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den önemli bir açıklama geldi.

İLK GÜNDEM MADDESİ OLACAK

 

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Ekim ayında Meclis açıldığında ilk gündem maddesi, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hayata geçmesi olacaktır." ifadelerini kullandı.

MHP’nin de büyük çaba harcadığı Yargı Reformu Strateji Belgesi, düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarının genişletilmesi, yargıya güvenin arttırılması gibi hedefler içeriyor.

Gazeteciler başta olmak üzere cezaevindeki birçok ‘düşünce suçlusu’ da özgürlüklerine kavuşmak için paketin bir an önce yasalaşmasını bekliyor.

9 AMAÇ 63 HEDEF 256 FAALİYET

Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyet yer alıyor. Yargı Reformu Stratejisi’ndeki 9 amaç şu başlıklar altında sıralanıyor:

“Hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi”, “Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve şeffaflığının geliştirilmesi”, “İnsan kaynaklarının nitelik ve niceliğinin artırılması”, “Performans ve verimliliğin artırılması”, “Savunma hakkının etkin kullanımının sağlanması”, “Adalete erişimin kolaylaştırılması ve hizmetlerden memnuniyetin artırılması”,“Ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılması”,“Hukuk yargılaması ile idari yargılamanın sadeleştirilmesi ve etkinliğinin artırılması”, “Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin yaygınlaştırılması”.

YORUMLAR 8
  • Reis cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröriste idam Terör yandaşı ve bölücülük yapanlar a vatandaşlıktan çıkarma ve sınır dışı etmek yoksa Turşusu nu kurun suyunu için Pkk ya çanak tutmaktan başka işe yaramaz yani...
    Cevapla
  • MAĞDURUZ 4 yıl önce Şikayet Et
    EYT eyt eyt
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gidin mansur çözecek işinizi hem bu yasanın mimarı chpkk da ne zırlayıp duruyosunuz
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gerçekten müslüman ,insanlarının Allah tan korktuğu bir ülke ise ,son günlerde haberlerde karşılaştığımız hayvan katliamlarınada bir son verecek caydırıcı bir yasa çıkarılmalıdır. adam kedilerinin gözünü oyuyor,birkaç kuruş para cezası ile kurtuluyor,bu ne ya.Allah çarpar adamı çarpar,öyle bir bela verirki iflah olmassınız.
    Cevapla
  • Kanunlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlarımızda eksiklikler ,noksanlıklar haddinden fazla.ornek vermeye gerek duymuyorum.a dan z ye yenilenmediği sürece suç ve suçlularla mücadele boştur. Hukukçu değilim,ne demek istediğimi hukukçular daha iyi bilir.
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam yok mu idam?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!