HDP'li vekiller yine hadlerini aştılar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira

Arjantin’e giden Ebru Günay ile Garo Paylan, PKK’yı savundu; Türkiye’de azınlıkların öldürüldüğü iftirasını attı.

HDP'li vekiller yine hadlerini aştılar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira
HDP'li vekiller yine hadlerini aştılar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira
GİRİŞ 21.08.2019 07:07 GÜNCELLEME 21.08.2019 07:07
Bu Habere 322 Yorum Yapılmış

Latin Amerika ziyareti kapsamında Arjantin'e gelen HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, yerel basına açıklamalar yaptı.

GÜNAY'DAN YALAN ÜSTÜNE YALAN

Clarin gazetesine konuşan ikiliden Günay, "Azınlık olup da Erdoğan'a karşı olan herkes, sonunda hapse girebilir, işkence görebilir ve öldürülebilir. Kaç yaşında olduğu veya hangi etnik kökene mensup olduğu hiç mühim değil." iddiasında bulundu.

TERÖRİSTLER TEHLİKE DEĞİLMİŞ

Günay, Suriye'deki terör örgütü YPG/PKK'yı savunarak, "Kürtler olarak Suriye'nin kuzeyinde elde ettiğimiz başarılar Türkiye için hiçbir tehlike ve tehdit içermiyor. Erdoğan bize baskı uygulamak için bundan faydalanıyor ama bu sadece onun Kürt fobisinin bir parçası. Şimdi uluslararası güçlerin desteğiyle bölgedeki konumunu güçlendirmek istiyor." ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da Türkiye'de muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olmasına rağmen bunun demokratik olduğu anlamına gelmeyeceğini iddia etti.

ABDÜLHAMİT İLE ERDOĞAN'A HAİN İFTİRA

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına gönderme yapan Paylan, "110 yıl önce Türkiye'de her türlü suçu işleyen bir sultan vardı. Ermeniler, muhalefetin iktidara gelmesiyle bazı şeylerin değişeceğine inanıyor. Ancak geçmişte muhalefet, iktidara geldiğinde sultandan da zalim davranarak Ermeni soykırımını gerçekleştirdiler. Ben Kürt arkadaşlarımı şu şekilde uyarıyorum. Erdoğan'dan kurtulmak Türkiye'de demokratik bir rejime sahip olacağımız anlamına gelmiyor." dedi.

EGEMEN GÜÇLERE YALVARDILAR 

Paylan, Türkiye'ye karşı dış güçlerin desteğini isteyerek, "Eğer Türkiye'nin işlediği suçlar cezasız kalırsa dünyadaki diğer ülkelerin de aynı suçu işlemesi için bir örnek teşkil edebilir. Bu yüzden biz bu baskı rejimini durdurmak için uluslararası destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

PAYLAN'DAN HAİN SÖZLER

HDP'li vekiller Arjantin'de daha önce verdikleri bir röportajda da Kürtlerin "soykırım riski" altında olduklarını iddia etmişlerdi. Paylan, sözde Ermeni soykırımın yaşandığı ortamın bugün Türkiye'de mevcut olduğunu ileri sürmüştü.

YORUMLAR 322
  • yüksekovalı kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    ben kürdüm senin arkadaşın değilim ve bizleri savunma bir bdp terörün beni savunmaya ihtiyacım yok hele küfrün asla bölücüler
    Cevapla
  • Sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Ee ermeniler nasılda yan yana gelmişler bunlar kürtse bende zenciyim
    Cevapla
  • byrm 4 yıl önce Şikayet Et
    hani birzamanlar birileri 1000 yıl gecsede kimse bizi yıkamaz derlerdi ozamanlar o kişiler güçlü idiler avrupa dış güç pkk hepsi arkalarında idi devlet başkanımız aklıselim bir şekilde türkiyeyi arkasına alarak sizin düzeniniz duzaklarınız perdaraf edildi ALLAH ın izni ile devran değişti şimdi biz söylüyoruz tüm düşmanlar bir araya gelse uyutulan imparator uyanmıştır engelleyemeyeceksiniz
    Cevapla
  • menekse 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle İngiliz ,Fransız ,Italya ve ispanyol dostlarınıza yalvarın.Onların geçmişleri tertemiz...
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki dogru yoldayız ağlayın daha çok yalvaracaksınız aga babalarınıza ama nafile artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır