Bakan Akar'dan ABD'ye kritik güvenli bölge telefonu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Mark Esper ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Akar ile Esper, Güvenli Bölge'nin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bugünden itibaren başlatılması hususunda mutabık kaldı.

Bakan Akar'dan ABD'ye kritik güvenli bölge telefonu
Bakan Akar'dan ABD'ye kritik güvenli bölge telefonu
GİRİŞ 21.08.2019 21:34 GÜNCELLEME 22.08.2019 01:24
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Akar tarafından görüşmede Suriye’de Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölgeye ilişkin bilinen görüş ve beklentiler ifade edilerek, söz konusu bölgenin takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulmasının gerekliliği vurgulandı.

ANKARA'DA İKİNCİ GÖRÜŞME YAPILACAK

 

Akar ile Esper güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bugünden itibaren başlatılmasında mutabık kalındı.

Görüşmede, planlamanın ileriki aşamalarını ele almak amacıyla Askeri Heyetlerin en kısa zamanda Ankara’da tekrar bir araya gelmeleri hususlarında mutabık kalındığı bildirildi.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon tarafından yapılan yazılı  açıklamada, "Ortak herakat merkeziyle ilgili üzerinde çalışılması gerek teknik detaylar var. Türkiye ve ABD güvenli bölge konusunda mutabık kalınan planı uygulayacaktır" denildi.

Akar ile Esper, Güvenli Bölge'nin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bugünden itibaren başlatılması hususunda mutabık kaldı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • fani 4 yıl önce Şikayet Et
    Dik dur komutanım! .....Allah yardımcınız olsun ....fotoğrafa iyi bakmalı
    Cevapla
  • Sabır 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’nın Suriye’de ne işi var.Amerikaya ne oluyor.Türkiyeyle Suriye otursun masaya çözülsün artık şu sorun yeter.Amerikada Rusya’da defolsun gitsin.Onlar mı karar verecek islam topraklarına ne olacağına.Bariz Bop planı işte.Allah kafirlere fırsat vermesin.Planları gerçekleşmesin.
    Cevapla
  • Metehan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekim’e doğru bizi oyaladıkları anlaşılır.Ve operasyonda başlar.Operasyonsuz olacak iş değil bu.Amerikada o zamana kadar ne kadar silah yığsam ve tuzak kursam kar diye bakıyordur.Neden onlara hazırlanmaları için imkan veriyoruz?
    Cevapla
  • erman 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyedeki teröristlerden önce Türkiyedeki hdp liler yok edilmeli
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu güvenli bölge olayı beni çok huzursuz ediyor.Devlet geçmişten hiç mi ders almadı.Oyalama taktiği olduğu o kadar belli ki.Bu ısrar niye.Neyse tuzağa düşmeyiz inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat