İYİ Parti'den CHP'ye 'üye' tepkisi: Tüm Türkiye'de domino etkisi yapar

İYİ Parti Grup Başkanı ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Millet İttifakı listesinden belediye meclis üyesi seçilen partililerinden bir ismin partilerine dönmediğini, bu durumun devamının ittifaka gölge düşüreceğini belirtti.

İYİ Parti'den CHP'ye 'üye' tepkisi: Tüm Türkiye'de domino etkisi yapar
İYİ Parti'den CHP'ye 'üye' tepkisi: Tüm Türkiye'de domino etkisi yapar
GİRİŞ 29.08.2019 01:04 GÜNCELLEME 29.08.2019 01:06
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Orhan Çakırlar, yaptığı yazılı açıklamada, Millet İttifakı listesinden Edirne Belediyesi belediye meclis üyeliğini kazanan 5 İYİ Parti üyesinden 1'inin partilerine geri dönmediğini vurguladı.

 

 

"DEFALARCA GÖRÜŞTÜK AMA HALA CHP'DEN İSTİFA ETMEDİ"

Parti il yöneticilerinin, belediye meclis üyesi Ayhan Murat Dursunoğlu ile görüşmesine rağmen bekledikleri yanıtı alamadıklarını ifade eden Çakırlar, "İl Başkanım ve Merkez İlçe Başkanım bahse konu kişi ile görüşerek defaatle istifa etmesi gerektiğinin söylenmesine rağmen bu saate kadar CHP'den istifa etmemiştir. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’nın bu şahsa verdikleri destekten sonra bunları hak etmediğimizi düşünüyorum. Bu kişinin zaman kaybetmeden belediye meclisi üyeliğinden istifa etmesini, aksi halde Millet İttifakı’nın ruhuna ve saygınlığına zeval getireceğini düşünmekteyim" ifadesini kullandı.

 

 

15 MİLLETVEKİLİNİ HATIRLATTI

CHP'den İYİ Parti'ye geçen "15 milletvekilinin misyonlarını tamamlayıp" tekrar CHP'ye döndüklerini anımsatan Çakırlar, şunları belirtti:

"24 Haziran 2018 yılında yapılan genel seçimlerde CHP'den İYİ Parti’ye gelen 15 saygıdeğer milletvekili görevini ve misyonu tamamlayıp nasıl kendi partilerine döndülerse yerel seçimlerde de İYİ Parti’den istifa edip Millet İttifakı listesinden belediye meclisi üyesi olan arkadaşlarımız görevlerini ve misyonlarını tamamlamış olup, eksiksiz olarak partimize dönmelerine CHP örgütü de yardımcı olmalıdır.

"DOMİNO ETKİSİ YAPAR, TÜM TÜRKİYE'DEKİ GÜÇ BİRLİĞİMİZ AKAMETE UĞRAR"

Her iki parti müşterek hareket ederek beklentimizi açıklığa kavuşturmalıdır. Aksi halde samimiyetsizlik ve ortak yönetim anlayışı Edirne’de bittiği gibi domino etkisi ile tüm Türkiye’deki güç birliğimizi akamete uğratacaktır."

"BU DURUMDAN CHP SORUMLU OLACAK"

Çakırlar, aksi halde bu durumdan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın sorumlu olacağını vurguladı.

"VERDİĞİNİZ SÖZ, SÖZDE KALMASIN"

Kentte seçimlerden sonra sözlerin tutulmadığı yönünde şikayetler aldıklarının altını çizen Çakırlar, seçimlerden önce söylenen "Edirne’yi beraber yöneteceğiz" sözünün sözde kalmaması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne farkeder ha chp de olmuş, ha sizde olmuş.
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Iki parti de aynı, ikisi de aynı elden yönetiliyor mu? Neyi dert ediyor ki bu arkadaş..
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi şeref yoksunu satılmışlar. Bir birinize mal satar gibi vekil üye satıyorsunuz. Kayyum atanan belediyelerin pkk lı lara kol kanat geren ve kendi seçilmişlerini pazarlayanlar yazık çok yazık
    Cevapla
  • S.şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun size ve size oy verip ben ülkücüyüm,milliyetçiyim diyen zavallılara,,YUUUHHH..beee,
    Cevapla
  • emekli memur 4 yıl önce Şikayet Et
    chp ve iyi parti ancak cehennemde yanyana gelir derdim fakat oraya kalmadı,kısacık dünya menfaati için ruhunu satmak buna denir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'