CHP'li vekil: 4 Eylül bayram ilan edilsin!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Kongresi'nin yapıldığı 4 Eylül tarihinin 'ulusal bayram' olması için kanun teklifi verdi.

CHP'li vekil: 4 Eylül bayram ilan edilsin!
CHP'li vekil: 4 Eylül bayram ilan edilsin!
GİRİŞ 30.08.2019 03:56 GÜNCELLEME 30.08.2019 03:57
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Kongresi'nin düzenlendiği 4 Eylül tarihinin 'ulusal bayram' ilan edilmesine ilişkin bir kanun teklifi sundu.

 

 

Karasu, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda değişiklik öngören teklifinde, Sivas Kongresi'nin 4 Eylül 1919’da, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu'da başlatmış oldukları mücadeleye ev sahipliği yaptığını belirtti.

"CUMHURİYET'İN TEMELLERİNİN ATILMASINA VESİLE OLDU"

 

 

Karasu, "Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasına vesile olmuştur. Yine kongre tarafından Batı Cephesi komutanı atanması ise kongrenin hükümete ait olan yürütme yetkisini kullandığını böylelikle kurucu meclis tanımıyla hareket ettiğinin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Karasu teklifinde şunları söyledi:

"Sivas, Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına 108 gün ev sahipliği yapması nedeniyle adeta milli mücadelenin ilk döneminde başkentlik yapmıştır. Bu nedenle 4 Eylül günün sadece Sivas'ta değil tüm yurtta Ulusal Mücadele Günü olarak kutlanması, Sivas Kongresi’nin öneminin hak ettiği noktaya gelmesi öngörülmektedir."

YORUMLAR 124
  • Atoş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağustos ayı tamamen tatil olsun zafer ayı olduğundan
    Cevapla
  • muro 4 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi 365 bayram tatil olsun zaten bir sey mi yapiyorlar vekil ol hayat boyu emekli ol bence vekil bitti mi 4 ay is bulana kadar øgretmen maas kadar verilecek sonra gitsin is bulsun emekli olmak icin en az yirmi yil vekil sarti gerek zaten bir sey yapmiyorlar her toplanti adim konusma gunu tatil olsa is yapacak gun kalmaz o gun sen tatil al kutla vekiller de ayni en fazla 4 hafta tatil olacak yil da
    Cevapla
  • BOYABATLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Oldu 365 gün bayram ilan edelim yatalım
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir kanın teklifi! CHP nin ne işe yaradığını , Meclis’te oturup aylık 20 bin TL nin nasıl hakkını verdiğini görüyoruz!!!
    Cevapla
  • Sefer hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Deliye her gün Bayram
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'