Yerel yönetimlerde yeni dönem!

Büyükşehrin görev alanında olan bazı işler, ilçe belediyelere devredilirken; belediyelerin mali kaynakları da güçlendirilecek.

Yerel yönetimlerde yeni dönem!
Yerel yönetimlerde yeni dönem!
GİRİŞ 02.09.2019 07:04 GÜNCELLEME 02.09.2019 07:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti, yerel yönetimlerde önemli değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Yeni dönemde belediyelerin daha verimli ve etkin şekilde çalışmaları sağlanacak. AK Parti Yönetimi, geçtiğimiz günlerde Genel Merkez’de bazı büyükşehir belediye başkanlarının da olduğu bir toplantı yaptı. Toplantıda yerel yönetimlerin işleyişi masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmeler arasında yerel yönetimlerin öz gelirlerinin arttırılması, belediyelerin daha verimli ve etkin çalışması yer alıyor.

İCRAAT GÜCÜ ARTACAK

Yeni dönemde belediyelerin icraat yapma gücü arttırılırken; yerel yönetimlere de yeni yetki ve görevlerin verilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda büyükşehrin görev alanında olan bazı işler, ilçe belediyelere devredilirken; belediyelerin mali kaynakları da güçlendirilecek. Belediye üst yönetimlerinin belediye başkanıyla birlikte göreve gelmesi ve yine aynı kadro ile görevden ayrılması sağlanacak.

ERDOĞAN'A SUNULACAK

Belirli bir aşamaya gelen çalışma ile ilgili sivil toplum örgütleri ve yerel yönetim uzmanlarının da görüşleri alınacak. Çalışmanın son hali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. AK Parti kurmayları, yeni dönemde yerel yönetimlerle ilgili yapılan çalışmaların Meclis gündemine getirileceğini belirterek “Belediyelerin, yerel yönetimlerin çok daha güçlü olması, yerel kalkınmaya daha güçlü bir şekilde destek verilmesi lazım. Bir taraftan ilçelerimizin de büyük şehirlerde mutlaka güçlü olması, yetkileriyle birlikte kaynaklarının da artması ve halkımıza en yakın birimler olarak çok daha güçlü hâle gelmesi gerekli. Yerel yönetimler ne kadar iyi işlerse, yerel kalkınma da, yerel refah artışı da o kadar yüksek oluyor” dedi.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 12
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    belediye mıntıkası içinde belediye olmuyor hizmet çok sıkıntılı o diyor o yapsın o diyor oranın görevi hizmeti kabul eden yok bu ne iştir anlamadık
    Cevapla
  • öteki 4 yıl önce Şikayet Et
    köyler belediye yasası ile mahalle oldu. köylerde muhtarlar ne bekçi istihdam edebiliyor ne de söz geçirebiliyor. KÖYLERİN BİTKİSEL EKOSİSTEMİ BELİRSİZLİK SEBEBİYLE 3-5 yıl içinde geri dönülmez biçimde yok olacaktır.
    Cevapla
  • Tarafsız 4 yıl önce Şikayet Et
    eskiden nüfusu 2000 kişiden fazla olan yerler belediye idi şimdi oralarda mahalle oldu hizmet uzaklaştı ilçe kendi derdinde buralara bakamaz oldu
    Cevapla
  • Nimetullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerel seçimler acil kalkmalı ilde vali ilçede kaymakam herşeyden sorumlu olsun çift başlılık bitsin hizmet eşit bir şekilde sunulsun nokta
    Cevapla
  • bella 4 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla kaynak aktarırsanız chplibelediyeler daha çok zimmetine geçirir hdpli belediyeler teröre daha çok kaynak aktarır. bu kaynakları proje hakedişlerine bağlamanız lazım ve güneydoğuyu yerel yönetim kanundan çıkarmanız lazım terör riski yüksek bölgelerde yerel seçim yapılmasın. Bu sorunları nasıl çözeceksiniz.
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Faizler düşsün inşaat trim konfeksiyon sanayi telefon vergiler boçrlar af edişin telefon yerli yapanlardan vergi alınmasın teknoloji gelişir tarımla dikkat aç ayi oynamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!