İhraçların sebebi sosyal medya paylaşımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen AK Parti MYK toplantısında Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selçuk Özdağ’ın partiden ihraç talebiyle merkez disiplin kuruluna sevk kararının gerekçesinin son bir haftada sosyal medya ve basında yaptığı tehdit içeren açıklamalar ve partiyi itham eden ifadeler olduğu belirtildi.

İhraçların sebebi sosyal medya paylaşımları
İhraçların sebebi sosyal medya paylaşımları
GİRİŞ 04.09.2019 09:23 GÜNCELLEME 04.09.2019 09:24
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İhraç kararında parti tüzüğünün 117-7 maddesince basın- yayın organlarından parti hakkında açıklama yapanlarla ilgili disiplin sürecinin başladığı ifadesi yer aldı. AK Parti kaynakları “Sosyal medya hesaplarından ve basın yayın organlarıyla partiyi küçük düşürücü bir takım beyanlarda bulunuldu. O nedenle tedbirli ihraç kararı verildi” dedi. İhraçların kongre süreci boyunca il ve ilçelerde de devam edeceği öğrenildi. 

Öte yandan önceki MYK toplantısında Davutoğlu ve diğer 3 ismin parti hakkındaki söylemleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “Teşkilat disiplini açısından izah edilebilirliği yok. Teşkilatın huzurunu da bozuyorlar. Eğer gereği yapılmazsa inandırıcılığımızı kaybedebiliriz” dediği öğrenildi. Parti kurmayları ise  Erdoğan’a “Teşkilat mensuplarını, partiyi ve Cumhurbaşkanı’nı bu kadar ağır bir şekilde itham etmek artık son nokta. Disipline sevk etmeliyiz. Biz gerekli adımları atarsak bunların bize zarar verme potansiyelleri de minimalize olacaktır. Bu kadar ağır ithamlara tepkimizi koymazsak danışıklı dövüşmüş gibi algılanabilir. Hatta ‘Bunlara bir yol mu açılıyor?’ gibi pek çok şey kulağımıza geldi. Programlarına davet ederken ‘Cumhurbaşkanı burayı destekliyor bak. Bir şey demiyor’ diye yansıtılıyor” şeklinde bilgi verdi.

Kesin ihraç talebiyle alınan karar disiplin kurulu tarafından da hızla uygulamaya koyuldu. Kurula sevk edilen isimlere 7 gün içerisinde kurula savunma yapmaları için çağrıda bulunulacak. Bir haftalık  yasal sürenin tamamlanmasının ardından, disiplin kurulu 30 gün içerisinde karar verebilecek.  AK Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre 30 günlük süre kullanılmayacak.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 36
  • Ekomeko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama bakinca arkaplanindaki resmi cok rahat görebiliyorum :))
    Cevapla
  • Abdullah Âdemoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    "Siyaseti bırakacağım. Akademik hayatıma devam edeceğim. Yazmayı planladığım kitaplar var" diyordun. Bir şekilde aktif siyaseti bıraktın. Şimdi niye siyasete çok iştahlısın.
    Cevapla
  • mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Parti kur % üç beş kopar chp yi iktidar yap ondan sonra dava de sonuçta kime hizmet etmiş olucan..oldu canım
    Cevapla
  • Bircihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu 5 mayıs gününü bekliyor partisinin kuruluşu için çünkü 5 mayısta başbakanlıktan istifa etmisti aklı sıra 5 mayısı kendine milat olarak belirlemiş olabilir
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı Hırs,Kibir,Yüksek Ego,Benmerkezcilik...Bunları kontrol edemeyenler tökezler...Bay Davudoğlu Reis sayesinde birşeyler oldu...Tıpkı Abdullah Gül gibi, Tıpkı Bebecan gibi...Reise sırtını dönene biz de sırtımızı döneceğiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?