Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Eylül sonuna kadar olmazsa...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu. Güvenli bölge konusunda ABD'nin tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı, "ABD terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde. Eylül ayı bitmeden güvenli bölge oluşturulmazsa kendi yolumuza gideriz" diye konuştu.

GİRİŞ 08.09.2019 17:03 GÜNCELLEME 08.09.2019 17:43
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Suriye sınırını büyük ölçüde güven altına aldık. 

Anlaşılan o ki; müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz. 

Hiç kimse masum insanları terör örgütlerinin veya zalim rejim güçlerinin tehditleri altında yaşamaya mecbur bırakamaz. Ne Fırat'ın doğusunda ne de İdlib'de insanlık dışı böyle bir duruma müsaade etmeyeceğiz.

Bize bu mücadelede gereken destek verilmezse, ülkemizdeki mültecilerin önünü alamayız. 

KENDİ YOLUMUZA GİDERİZ

Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak, artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır. Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada bir milyon kişiyi iskan etmek için tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız. Bunun için ne kadarlık bir güç gerekiyorsa o kadarını kullanmakta kararlıyız. Bölge halkı zaten bizim yanımızda olacaktır. 

Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye daha güçlü, daha da güçlü olacak. 

Artık bize yan bakanlara biz de gereğini yapıyoruz. 

FAİZ TEK HANEYE İNECEK

Faiz en kısa zamanda tek haneli rakamlara inecek. Buna bağlı olarak enflasyon da düşmüş olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis herşeyi düşünüyor doğru tespit Halkın tespitiyle konuşuyorsun. Biz seninleyiz. Asker sayısı az dersen bizde varız. Az kişi de değiliz .
    Cevapla
  • vatanım44 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım ortak devriye filan bunlar Münbiçte de denendi tamamen oylama taktikleri. Girmediğimiz hiçbir yer bizim değildir. Devlet yetkilileri ne zaman ABD nin güvenilmez kalleş bir ülke olduğunun farkına varacak.
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Al ABD yi vur Rusya’ya Rusya’yı ABD ye ikiside kalleşçe Türkiye’ye karsı oyun kuruyorlar oyuna gelmeyelim uyanık olalım
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Hazırız Reis. Yok edin demeniz yeterlidir.
    Cevapla
  • İnanan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde savunma olarak hazırlık yapmalıyız Acilen Hürkuş C ile Hisar O milli füzemizi seri üretime almalıyız Altay tank ve Tusaşa ait Aksungur Siha envantere katmalıyız ve böylece gücümüzü artırmak için Su 35/57 savaş uçaklarından 60 civarı almalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!