Ekrem İmamoğlu'ndan 16 milyon liralık araç israfı

Hizmet araçlarını israf diyerek Yenikapı'da sergileyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun 2 Ağustos tarihinde İSKİ için yaptırdığı ihalede sadece 5 aylık araç kiralama bedeli olarak 16 milyon lira ödediği ortaya çıktı.

GİRİŞ 09.09.2019 12:12 GÜNCELLEME 09.09.2019 16:16
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

AK Parti döneminde İSKİ hizmetlerinde kullanılan çoğunluğu binek araçların ortalama aylık maliyet giderleri toplamda 1 milyon 422 bin 793 TL olduğu tespit edilirken, bu rakam CHP'li İmamoğlu döneminde aylık 3 milyon 341 bin 800 TL'ye yükseldi. 

 

 

5 AYDA 16 MİLYON TL MALİYET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Partili yönetiminde iken İSKİ, 2 yıllığına yaptığı kiralamada 34 milyon 267 bin 50 TL harcamada bulunurken, CHP'li İmamoğlu döneminde ise sadece 5 aylık yapılan pazarlık usulü ihale sonucunda büyük bir israfa imza atıldı. Sözleşme imzalanan firmaya 16 milyon 709 bin 550 TL ödeneceği taahhüt edildi. İki dönem arasındaki fark ise dudak uçuklattı. 

 

 

TEVFİK GÖKSU MECLİS'TE BELGEYİ GÖSTERDİ 

Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu İBB Meclis toplantısında bu büyük çelişkiyi şu sözlerle gözler önüne serdi: "Bir taraftan emek ve alın terini konuşurken diğer yandan İstanbul'da bir tiyatro izledik. Öylesine bir tiyatro izledik ki Sayın Başkan seçim dönemlerinde kamuoyuna çıkıp, 'İBB'de 643 yöneticiye 1717 makam aracı verilmiştir' dedi. Verilen 1717 makam aracı nerede? Bu sorunun cevabını arıyoruz. Allah aşkına makam araçları bunlar mı? Sonra 643 yöneticiye 1717 makam aracı bulunmayınca bunlar hizmet fazlası araçlar dediniz. Soruyorum, bunlar hizmet fazlası araçsa Yenikapı'ya toplayabildiğiniz araç sayısı 730. Saydım. Topladıktan sonra baktınız ki tepki almaya başladınız gece operasyonlarla kamyonetleri geri çektiniz. Plakaları burada. O kamyonetler kimindi acaba? 730 tane hizmet fazlası araç tespit ettiniz. Peki İSKİ'de 2 Ağustos'ta 997 aracı niye aldınız? Hem de bizim dönemde 1400 liraya kiralanan araç yeni dönemde 3341 liraya kiralanmış. Üç katı. Eğer mesele hizmet fazlası araca hemen bunları da göndermeniz lazım. Hizmet fazlası araç öz konusuysa kamu kurumu bu araçları elinden çıkarmalı.ama araç neye göre belirleniyor? Eğer hiçbir şey yapmayacaksanız bütün araçlar hizmet fazladır. Hizmet araçlarının, zabıta araçlarının hizmet fazlası olduğuna neye göre karar verdiniz? Bundan sonra evde bakın yapamayacak mısınız? Bundan sonra insanların ayağına hizmet götürmeyecek misiniz? O zaman bu araçları teslim edebilirsiniz."

"SANKİ BAZI VAKIFLARA OLUK OLUK PARA AKTARILDI, ALGI OPERASYONU YAPIYORSUNUZ"

Yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütleri ile bağını maksimuma çıkartması gerektiğini savunan Göksu, "Sanki bazı vakıflara oluk oluk para aktarıldı. Sanki bu vakıflara nakdi para verildi gibi algı operasyonu yapıyorsunuz. İBB’nin bu derneklere bu vakıflara bir kuruş Türk Lirası yoktur" diye konuştu.

Göksu konuşmasının son bölümünde ise Tayfun Kahraman’ın daire başkanlığına atanmasına ilişkin olarak,"İBB'de geçtiğimiz günler bir atama yapıldı. Bu kişi kentsel dönüşüm afet başkanı. Gerçekten bu arkadaşın atandığını medyadan görünce yüreğim burkuldu. Böyle bir ismin İstanbul gibi dünyanın en gizemli şehrine kentsel dönüşüm daire başkanı olarak gezi olaylarında eli kanlı terör örgütlerinin paçavrasının altında gaz maskesiyle beraber havaalanı dursun, boğaz köprüsü dursun diyen bir kişi bu şehrin neresini dönüştürecek. Hadi CHP’lilere bir şey demiyorum, İyi Partililere soruyorum bunu içinize sindirebilecek misiniz?"

YORUMLAR 141
  • 3ler 4 yıl önce Şikayet Et
    halka desifre edin,fakat AKparti burada biraz zayif kaliyor her seyi BASKANdan beklemeyin kardesim kosturun biraz.!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    yalanoğlu 1400 tl kiralık arabaları geri veriyor yerine 3600 tl kirabedeli araba kiralıyor israfa bak israfa. keriz bırde bunları fazla makkam aracı göstermezmi
    Cevapla
  • hssa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Tevfik goksu tum bu yasananlari lutfen cesitli tv kanallarina cikin tek tek belgeleriyle aciklayin.Şu ekremin ve chp nin şaklabanliklarini millete duyurun. Bu çirkef insanlarla baska turlu bas edilemez.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem israf azalıyor neden zam yapılıyor? Bunu hangi kafa izah edecek. İsraf edilmeyen yerde değil zam indirim olması gerekmez mi? Dünya ALGI dünyası olmuş!
    Cevapla
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ler Çalma yarışında kim birinci olacak birinciye İmamoğlu daire hediye edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'