İYİ Partili Özdağ, halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Twitter hesabından paylaştığı 'Suriyeliler ve Demografik Atom Bombası' başlıklı videoda, yine Suriyelileri hedef aldı.

İYİ Partili Özdağ, halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor
İYİ Partili Özdağ, halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor
GİRİŞ 11.09.2019 20:08 GÜNCELLEME 11.09.2019 20:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan mazlumların gelişini, “Kavimler Göçü”ne benzeten Ümit Özdağ, Türkiye’de 1,5 milyon kayıtsız göçmen bulunduğunu iddia etti.

 

 

VATANDAŞLARI KORKUTUP KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR

Özdağ, 2040 yılına kadar göçmen nüfusun artacağı ve ülkemizdeki demografik yapının tehlikede olduğu iddialarıyla, Türk kamuoyunu toprak bütünlüğü ile korkutmaya çalışıyor.

 

 

GÖÇ KONUSUYLA İLGİSİ OLMAYAN BİR MAKİNE MÜHENDİSİNİN RAPORU

Öte yandan Özdağ’ın videoda kaynak olarak gösterdiği “Suriyeli Sığınmacılar ve Demografik Projeksiyon” başlıklı raporun yazarı Nilgün Saryal’ın 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nün internet sitesindeki özgeçmişinde, kişisel gelişim ve kurumsal eğitim alanında uzmanlaşmış bir makine mühendisi ve işletmeci (!) olduğu, göç konusuyla uzaktan yakından ilgisi olmadığı kolaylıkla görülüyor.

Rapordaki sözde projeksiyonlar ise gülünç olmaktan öte, ülkemizde göç alanında çalışan değerli akademisyenlere saygısızlık niteliğinde.

AKADEMİK DEĞERİ OLMAYAN MESNETSİZ İDDİALAR
 
Özdağ’ın Türkiye’deki göçmen nüfusuna ilişkin demografik projeksiyonu da sözü geçen rapor gibi akademik değeri olmayan, mesnetsiz bir iddiadan ibaret.

ÖZDAĞ DÜZENLİ OLARAK PAYLAŞARAK, KİN VE NEFRETİ TAHRİK EDİYOR

Özdağ’ın düzenli aralıklarla paylaştığı iddiaları ve yabancı düşmanlığı içeren söylemlerinin, Türk kamuoyunu yanıltmaya, kin ve nefreti tahrik etmeye yönelik olduğu görülüyor.

TÜRKİYE'DE 3 MİLYON 658 BİN SURİYELİ GEÇİCİ KORUMA ALTINDA

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye’de  3 milyon 658 bin Suriyeli geçici koruma altında bulunuyor. Bunun yanı sıra 1,4 milyon diğer uyruklardan yabancı ise eğitim, sağlık ve çalışma gibi farklı statülerde ülkemizde yaşıyor. Yani Türkiye’de Suriyelilerle birlikte toplam 5 milyon yabancı ikamet ediyor.

KAYITSIZ SURİYELİ YOK, HER SURİYELİ, KAYITLI OLDUĞU İLLERE YÖNLENDİRİLİYOR

Özdağ’ın kayıtsız Suriyeli iddiasını ise İçişleri Bakanlığı’nın son dönemdeki çalışmaları ve denetimleri boşa düşürüyor.

2011 yılından itibaren biyometrik verileriyle birlikte kayıt altına alınan Suriyeliler, kayıtlı oldukları illerin dışında tespit edildiklerinde, gerekli tedbirler alınarak kayıt illerine yönlendiriliyorlar.

YORUMLAR 30
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    göçmenlere karşı ençok tepkili insanların kendileride bu devlete sığınmış göçmenlerdir inanmayan araştırsın orjinal türk ırkçılık yapmaz önceliği islamdır
    Cevapla
  • Tek vatan Ruhu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun derin tarih bilincimizi,hatıralarımızı kaybetmeyelim arkadaşlar.Bize bunu unutturmaya çalışıyorlar.Aynı ideal,aynı Ülkü için omuz omuza savaştığımızı unutturmaya çalışıyorlar.Bu insanlarla olan bin yıllık bağımızı görmezden gelirsek gerçekte olduğumuz yerde buluruz kendimizi.Bugün verilen mücadele bölünmemek için değil mi vatan topraklarında?Bizi dün ayırdılar.Bu kucaklaşma yüz yıl sonra tekrar söz konusu iken bırakalım böyle bencil tutumları aynı millet hissiyle kucaklaşalım.Bizi bölerek,işgal ederek üzenleri kucaklaşarak üzelim.Bu onların en büyük korkusu emin olun çünkü hesapları tekrar boşa çıkacak.
    Cevapla
  • Yamtar 4 yıl önce Şikayet Et
    Demokratik atom bombası diyen zavallı zat bu insanların bin yılı aşkın insanlarımız olduğunu unuttun galiba.Devlet için yüz yıl önce omuz omuza savaştığımızı ne çabuk unuttun.Kendini oluşturduğun bu kin ve nefret duygularıyla insanlıktan uzaklaştırıp birilerinin İngiliz’in,Fransız’ın Güney sınırlarımızda çizdiği sınırlara neden hapsetmek istiyorsun?Bence en büyük bölücü sensin.Neden bu oyunlara geliyorsun.Çok değil daha dün Hatay’ı da koparmayı denediler Anavatan’dan.Gerçeği görmen için bir Hatay örneği vereyim dedim.İşgalci İngiliz,işgalci Fransız de bu toprakları parçaladıysa bırak biz toparlayalım.
    Cevapla
  • Abdülkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu insanı olup çıktı bu iyi partililier
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu özdağ hainin biri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...