İYİ Parti'de erimeyi durduramıyorlar

CHP ile ittifak yapan İYİ Parti’de erime endişesi başladı. HDP ile dolaylı işbirliğinin ayyuka çıkması, CHP ve MHP’ye dönüşün artması parti yönetiminin paniğe kapılmasına neden oldu. Parti yönetimi tabandaki erimeyi durdurmak için çareler aramaya başladı .

İYİ Parti'de erimeyi durduramıyorlar
İYİ Parti'de erimeyi durduramıyorlar
GİRİŞ 15.09.2019 06:28 GÜNCELLEME 15.09.2019 11:26
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

24 Haziran genel seçimlerinde yüzde 9 oy alan İYİ Parti, CHP ile yaptığı ittifak sayesinde TBMM'ye girebildi. 31 Mart seçimlerinde de İYİ Parti ve CHP ittifakı devam etti. Ancak, PKK terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP de dolaylı olarak bu ittifaka dahil oldu. İYİ Parti son dönemlerde endişeye kapıldı. 31 Mart seçimlerinin ardından CHP-HDP ittifakı iyice ayyuka çıktı. İYİ Parti'nin tabanı bu birliktelikten rahatsız oldu ve tabandan kaymalar oldu. 31 Mart öncesinde CHP'de yaşanan iç hesaplaşma nedeniyle İYİ Parti'ye kaymalar olmuştu. CHP, 31 Mart seçimlerinden güçlenerek çıkınca CHP'den İYİ Parti'ye giden oylar geri döndü.

 

 

MHP'YE DÖNÜŞLER ARTTI

MHP lideri Devlet Bahçeli İYİ Partililere 'yuvaya dönün' çağrısı yapmıştı. Bahçeli'nin çağrısının ardından teşkilat bazında MHP'ye geri dönüşler başladı. Son dönemlerde İYİ Parti'nin izlediği politika nedeniyle de MHP'ye dönüşler arttı. İYİ Parti'nin endişeli olmasındaki son etken de AK Parti'nin küskünlerinin kuracağı yeni parti. AK Parti'nin küskünlerinin kurma planları yaptığı yeni partiye İYİ Parti tabanından kaymalar olacak. Tüm bu gelişmeler parti yönetiminde büyük bir endişeye neden oldu. Parti tabanında yaşanan erimeyi engelemeye çalışan yönetim çare aramaya başladı.

 

 

İSTANBUL'DA İSTİFA

Öte yandan, İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Avukat Osman Erusta, sosyal medya hesabı Twitter’dan 9 aydır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yeni Şafak

YORUMLAR 37
  • Emin.d 4 yıl önce Şikayet Et
    Yandı bitti kül oldu. olucak yakında.
    Cevapla
  • Barış 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuvaya MHP ye dönün
    Cevapla
  • zühtü 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin düşmanı hdpkk ile işbirliği yaparken milliyetçilik taslayanlara yuh olsun.. bu millet, bu ihaneti unutmaz.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücü hareketi pkk nın yanına taşımaya çalışmadan önce düşünecekti.
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir Türk-İslam ülkücüsü olarak vatanı bayrağı ve mukaddes dini için canı dahil her şeyini gözünü kırpmaksızın vereceğini inandığım ülkücü kardeşlerimi yuvaya dönmeleri çağrısı yapıyorum. Bu bir projedir. Devletimiz ve vatanımız zarar gördükten sonra ah vah etmek malesef ülke ve millet olarak kaybettiklerimizi geri getirmeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha