Rum lider Nikos Anastasiadis haddini aştı! Türkiye'ye küstah sözler!

Türk tarafının Kapalı Maraş'ın adımından rahatsızlığını dile getiren Rum lider Nikos Anastasiadis, müzakereler için şart koştu. Rum lider, müzakerelerin yeniden başlaması için Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin sona erdirmesi gerektiğini savundu.

Rum lider Nikos Anastasiadis haddini aştı! Türkiye'ye küstah sözler!
Rum lider Nikos Anastasiadis haddini aştı! Türkiye'ye küstah sözler!
GİRİŞ 18.09.2019 19:25 GÜNCELLEME 18.09.2019 19:29
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs'ta Çin Halk Cumhuriyeti’nin 70’inci kuruluş yıldönümü resepsiyonunda bir konuşma yapan Nikos Anastasiadis, gündemi değerlendirdi.

 

 

Rum lider, müzakerelerin yeniden başlaması için Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin sona erdirmesi gerektiğini savundu.

TÜRKİYE'NİN FAALİYETLERİNE KÜSTAH SÖZLER 'YASA DIŞI'

 

 

Anastasiadis, "Biz Türkiye’nin sonunda aktif olarak yasa dışı faaliyetlerine son vererek müzakere ortamının uygun bir şekilde yaratılmasına katkıda bulunacağını umuyoruz." dedi.

KINAMA BEKLİYOR

Uluslararası topluma da Türkiye'yi kınama çağrısında bulunan Rum lider, “Türkiye’nin, (Rum) Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki faaliyetleri egemenlik haklarının açık bir ihlalidir, Birleşmiş Milletler’in Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne aykırıdır.“ dedi.

KAPALI MARAŞ RAHATSIZLIĞI

Türk tarafının Kapalı Maraş'ın açılmasına yönelik adımlarını da eleştiren Anastasiadis şöyle devam etti: “Türk tarafının Kapalı Maraş'ı yerleşime açma planları da uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi’nin 550 ve 789 sayılı kararlarına aykırıdır. Söz konusu davranışlar, BM Anlaşması ve uluslararası hukuka aykırı aynı zamanda Kıbrıs’ta ve bölgede barış ve istikrara bir tehdit, Kıbrıs sorununa kapsamlı ve uygulanabilir bir çözüme varılması amacıyla müzakerelerin başlaması için gereken olumlu bir havaya ters olduğu için açıkça kınanmalıdır.”

YORUMLAR 120
  • Zübeyir 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki doğru yoldayız
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    lee şu rumuda türkiye haritasına katıverem konuşup durmasın bu çakallar.
    Cevapla
  • .... kervan yürür 4 yıl önce Şikayet Et
    atalarımız bunun gibiler içinde çok güzel sözler söylemiş en güzellinden bir tanesi "... ürür kervan yürür" rumun, yunanın, israilin, abd nin, ab nin her zamanki gibi ...leri üreye devam ede dursun ülke olarak biz kervanımızı yürütmeye bakarız
    Cevapla
  • Tachiwaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen git onu israile söyle haksız yere nasıl toprak elde ettiklerini. Türkiye'nin doğru yolda ilerlediği burdan belli, çakalların gözü Türkiye den başkasını görmüyor.
    Cevapla
  • Musti_180 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan bir oyun oynadi avrupa birligine girerken yanlis rakamlarla sureci manupule etti yillar sonra Merkel bir kursun atmadan yunanistani satin Aldi. Simdi yunanistan uzerinden türkiyeye saldiriyorlar. Neden? Cunku baska türlü yunanistana verdikleri parayi geri alamiyacaklar. Yunan sadece ona soyleneni yapiyor. Onlar kendi kararlarini alabilseler zaten turkiyenin yaninda duracaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!