Şentop'tan Alman Başkanvekili'ne Sevim Dağdelen tepkisi

TBMM Başkanı Prof. Mustafa Şentop, Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da yapılan Avrasya Parlamento Başkanları dördüncü toplantısında görüştüğü Alman Federal Meclisi (Bundestag) Başkanvekili Hans-Peter Friedrich’e, Alman Federal Meclisi’nde Türk dostluk grubu başkanlığına, PKK’ya verdiği destekle bilinen Sevim Dağdelen’in seçilmesine yönelik tepkisini dile getirdi.

Şentop'tan Alman Başkanvekili'ne Sevim Dağdelen tepkisi
Şentop'tan Alman Başkanvekili'ne Sevim Dağdelen tepkisi
GİRİŞ 24.09.2019 17:33 GÜNCELLEME 24.09.2019 17:33

 TBMM Başkanı Şentop, “Sevim Dağdalen’in  terör örgütü PKK’ya doğrudan ve alenen verdiği destek sebebiyle ilişkilerimize bir katkı sağlayabilmesi mümkün değildir. Dağdelen PKK’nın, Almanya’da terör örgütü listesinden çıkarılmasını dahi talep etmektedir” dedi,
 
TBMM Başkanı Şentop görüşmede, Almanya ile diğer alanlarda var olan geniş işbirliğine rağmen parlamentolar arası ilişkilerin arzu edilen düzeyde devam etmediğine dikkat çekti.

Başkan Şentop, PKK’ya verdiği destekle Türkiye’nin tepkisini çeken ve Türk kamuoyunun da tepki gösterdiği Sevim Dağdelen’in Alman Federal Meclisi’nde Türk Dostluk Gurubu Başkanlığına seçilmiş olmasını eleştirdi.  TBMM Başkanı Şentop, şunları söyledi:
 
“Sevim Dağdalen’in gelmesi son derece bize göre talihsiz gelişme olmuştur. Şüphesiz hangi milletvekilinin başkan olacağı Federal Meclisin tercihidir. Fakat tercih edilen isimlerin de dostluk grubunun karşı tarafında yer alan parlamentoda irtibat kurabilecek özelliklere sahip olması lazım. Sevim Dağdalen’in  terör örgütü PKK’ya doğrudan ve alenen verdiği destek sebebiyle ilişkilerimize bir katkı sağlayabilmesi mümkün değildir. Dağdelen PKK’nın, Almanya’da terör örgütü listesinden çıkarılmasını dahi talep etmektedir.”
 
TBMM Başkanı Şentop, parlamentolar arası ilişkilerin ivme kazandırılması amacıyla Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı sırasında gerçekleştirdiği daveti yineleyerek, Federal Meclis Başkanı’nı Türkiye’ye davet etti.
 
Avrupa’da yükselen ırkçılığa da değinen TBMM Başkanı Şentop, “Almanya da yaşayan Türk toplumu, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığından muzdariptir. Terörizmle mücadele konusunda NATO müttefikimiz Almanya’dan dayanışma bekliyoruz” dedi.
TBMM Başkanı ayrıca, Almanya’nın son zamanlarda PKK eylemlerine karşı aldığı önlemleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Almanya’dan FETÖ’ye karşı da aynı şekilde bir kararlılık sergilemesini bekliyoruz” dedi..

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı