'Boşuna heveslenmeyin, IMF defterini kenara attık'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Adana'daki terör saldırısına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Terör er ya da geç sona erecek" dedi. CHP ve İyi Parti heyetinin IMF ile yaptığı gizli görüşmeye de tepki gösteren Kurtulmuş, "Kemal Derviş dönemi geride kaldı" ifadelerini kullandı. "Birileri boşuna heveslenmesin" diyen Kurtulmuş, "IMF defterini kenara attık" diye konuştu.

GİRİŞ 25.09.2019 10:35 GÜNCELLEME 25.09.2019 13:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Anadolu Yayıncılar Derneği'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Adana'daki terör saldırısına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Terör er ya da geç sona erecek" dedi. 

 

Kurtulmuş, Fırat'ın doğusuna operasyona ilişkinse, "30 kilometre derinliği güvenli bölge yapacağız. Eninde sonunda bu bölge temizlenecek" diye konuştu. 

CHP-İyi Parti'nin IMF ile görüşmesi

Numan Kurtulmuş, CHP-İyi Parti heyetinin IMF ile yaptığı gizli görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

"IMF sadece ekonomik konularda tavsiyelerde bulunan ya da bir şekilde yol gösteren kuruluş değildir. IMF küresel kapitalizmin siyasal kurumlarından biridir. 

Birileri istese de istemese de Türkiye bir daha IMF'ye muhtaç kalmayacaktır. Kimse heveslenmesin, gizli-kapaklı görüşmeler yapmasın. Türkiye IMF defterini kapattı, kenara attı.

Birilerinin eski siyasi pozisyonundaki alışkanlıklarının depreştiğini görüyoruz. Bu millet Kemal Derviş'in Türkiye'ye nasıl getirildiğini biliyor, artık o devirler geride kaldı. Türkiye, Kemal Derviş modeline dönmeyecek."

31 MART SEÇİM SONUÇLARI

Yerel seçim sonuçlarının parti içinde değerlendirilmesinin yapıldığını anlatan Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Seçimle ilgili uzun uzun müzakereler yapıldı. Bundan sonraki süreçte AK Parti yeni bir yol haritası belirlemeye başladı. Öncelikle partinin kongre süreçlerinin başlayacak olması, 2023'e hazırlanma, yenilenme imkanı vermesi bakımından önemlidir.

Partinin yeniden güçlenmesini ve özellikle söylem alanında AK Parti'nin 4 temel özelliğini yeniden vurgulayarak yolumuza devam edeceğiz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Dost 61 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi yapılandırma tekrar hesaplanmsı lazım faizler indi 60 ay taksit le ki herkez rahat ödesin devlet kazansın ve esnaf ödeyebilsin
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar seçilmden önce ülkeyi imf.ye .satmışlar
    Cevapla
  • Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi affı yeniden olması lazım
    Cevapla
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    AKP li belediyeler İMF den borç almadı CHP li belediyeler İMF den borç alacak daha düşük faizle. İMF CHP ye borç verecek.
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet imf nasıl Türkiyeden attıysa chp, hdp ve sp gibi lüzümsüz partileride meclisten atmasını bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur