PKK sitesinde devleti suçladı

31 Mart'taki gizli ortağı HDP ile yakınlığını kayyum atamalarından sonra açık açık ilan eden CHP, terör seviciliğine devam ediyor.

PKK sitesinde devleti suçladı
PKK sitesinde devleti suçladı
GİRİŞ 02.10.2019 07:13 GÜNCELLEME 02.10.2019 07:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, PKK'nın yayın organı ANF'ye açıklamalar yaparak devlete suçlamalar yöneltti.

 

 

Terörle bağlantıları nedeniyle görevden alınan belediyelere kayyum atanmasını eleştiren Tekin, kayyumları milletin iradesini yok saymak olarak nitelendirdi. Tekin şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Erdoğan ve ekibi süreci ‘hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir’ diyerek yürüttü ve ne olduysa ansızın milleti yok sayan bir anlayış gösterdi. Seçimlerden önce çok yüksek sesle gereğini yaparız da demişti ve yaptı da. Böyle bir anlayışla süreci götürmek Türkiye açısından sağlıklı değildir.

 

 

DARBECİLERİN ANLAYIŞI

Bu sadece bölgeyi ilgilendiren bir meselede değildir, bu 82 milyon yurttaşımızı ilgilendiren bir meseledir. Örneğin; tam da kayyum tartışmalarının olduğu bir süreçte uluslararası bir yatırımcı tüm imzalar atılmışken sırf bu tartışmaların yaşandığı döneme denk geldiğinden imza atmadı. Dolayısıyla bu anlayıştan vazgeçilmesi lazımdır. Bu klasik geçmiş dönem darbecilerin anlayışıdır. ”

KHK'LILARA AF İSTEDİ

Hükümetin yargı reformu paketini de eleştiren Tekin, terörle mücadele kapsamında kamudan ihraç edilen KHK'lılara af istedi. Tekin şunları kaydetti: "Bir yıl önce af tartışmalarının başlaması üzerine bir beklenti oluştu ve bu beklenti yükseldi. Kısmen hukuk suçlarında ve başta kamu suçlarında af olabilir dendi. On binlerce kamu suçlusu cezaevlerinde, on binlerce kamu suçlusu KHK’larla işlerinden, ekmeğinden edilmiş durumda. Bunlar yoksa neye af geliyor? Nasıl bir düzenleme olacak bilmiyoruz?"

Yenişafak

YORUMLAR 20
  • mesut cem 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı tutuklamak lazım.
    Cevapla
  • Nafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu chppkk dan hıyanetten başka be beklenir
    Cevapla
  • Mugo reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp gürsel tekin dedi mi tamam geriye söyleyecek söz kalmıyor zayen
    Cevapla
  • kayı boylu 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu dengesiz açık açık devleti aşağılıyor teröristleri destekliyor savcılar susuyor meclis fezleke hazırlamıyor anlaşılır gibi deyil.
    Cevapla
  • Hamal. 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy verenler şehitlerimiz sizlerden tek tek hesap soracak şehitlerimize silah sıkanları bu milletin başına bela ettiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!