Trump'ın 'Türkiye' tweetlerinin satır arasında tarihi detay!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, dün gün boyunca Türkiye hakkında attığı tweetlerin satır aralarında tarihi itiraflar ve ilginç detaylar göze çarptı. Trump, söz konusu mesajlarıyla bir ABD Başkanı olarak, ABD'nin resmiyette kabul etmediği, ancak Türkiye'nin ısrarla savunduğu argümanları tek tek doğrulamış oldu.

Trump'ın 'Türkiye' tweetlerinin satır arasında tarihi detay!
Trump'ın 'Türkiye' tweetlerinin satır arasında tarihi detay!
GİRİŞ 08.10.2019 01:32 GÜNCELLEME 08.10.2019 01:33
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Haber7 - Detay Haber

 

 

Dün sabah saatlerinden itibaren ABD'den, özellikle Trump'tan gelen açıklamalarla birlikte dünya Türkiye'nin hazırlandığı operasyona odaklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süredir kararlı mesajlarla verdiği operasyon sinyali, Trump'ın tweetleriyle tüm dünyanın gündemine oturdu.

 

 

MESAJLARIN SATIR ARALARINDA DİKKAT ÇEKEN İTİRAFLAR

Trump, Suriye'den çekileceklerini, orada DEAŞ'ın sorumluluğunun artık Türkiye'de olacağını, Suriye'de taraf tutmadıklarını açıklarken, gün boyu ABD'den farklı açıklamalar gelmeye devam etti.

Ancak Trump'ın Türkiye mesajlarının satır aralarında, bazı bölümler dikkat çekti. Türkiye'nin yıllardır savunduğu, ancak hem Türkiye'deki muhalefetin hem de dünya kamuoyunun bir türlü kabullenmediği, bilinen-ama resmi olarak dillendirilmeyen gerçekler Trump'ın dünkü mesajlarıyla açıkça ortaya dökülmüş oldu.

"YILLARCA SİLAH VE PARA VERDİK, TÜRKİYE İLE SAVAŞIYORLAR"

Örneğin, Türkiye'de bazı muhalefet partileri YPG/PYD'yi terör örgütü ve Türkiye düşmanı olarak bile tanımlamazken, Trump'ın dün sabah saatlerinde attığı tweet, açık bir itiraf olarak kayıtlara geçti.

Trump, "Kürtler" olarak bahsettiği YPG/PKK hakkında "bizimle birlikte savaştılar ancak bunu yapmaları için onlara çok para ödendi ve teçhizat verildi. Onlar, yıllardır Türkiye'ye karşı savaşıyorlar." ifadelerini kullanırken, aslında dünya, bir ABD Başkanı'nın ağzından, tarihi bir itiraf duymuş oldu.

Çünkü YPG/PKK, ABD'nin "müttefikim" dediği Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyordu ve bu terör örgütü, yine ABD'nin verdiği paralar ve silahlarla, 'müttefik' Türkiye'ye karşı savaşıyordu.

TRUMP: KÜRTLERLE DEĞİL, PKK İLE İŞ TUTTUK

Trump'ın paylaştığı mesajlar arasında en dikkat çekeni ise Hudson Enstitüsü Kıdemli Orta Doğu uzmanlarından Michael Doran'ın paylaşımları oldu.

Trump, Dorian'ın yaptığı "Obama döneminde Kürtlerle değil, müttefikimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin can düşmanı olan PKK ile iş tuttuk. Bu politikayla Türk-PKK savaşının tohumlarını ekiyor, aynı zamanda Türkiye'yi Rusya'nın kollarına atıyorduk." paylaşımını retweet etti.

Terör örgütü PKK'nın, Kürtlerin temsilcisi olamayacağı ve YPG'nin de PKK'nın kolu olduğu gerçeği, Türkiye'de halen bazı muhalefet partileri tarafından kabul edilmese de, bu gerçek bir ABD Başkanı'nın ağzından, dün bütün dünyaya ilan edilmiş oldu.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNE BİZ SALDIRDIK" İTİRAFI

Aynı şekilde, geçtiğimiz yıldan beri Türkiye ekonomisinde yaşanan sorunlar konusunda kamuoyunda farklı farklı değerlendirmeler yapılsa da, genel intiba, ekonomiye dışarıdan bir saldırı olduğu yönündeydi.

Trump, dün akşam saatlerinde attığı tweetle bunu birinci ağızdan teyit etmiş oldu. Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulunan Trump, "Türkiye, benim derin ve eşsiz anlayışıma göre, sınırların dışında olduğunu düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini mahvederim ve yok ederim (Bunu daha önce yaptım)" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 68
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilahere sayın Trump, önceden gördüğüm gibi yanıltmadı... son derece dobra,dürüst ve cesur bir insan...onunla çok uğraşacaklardır ABD' li düşmanları.!...ama...dürüst olan kazanır her zaman.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ,PKK,PYD,YPJ,YPG... bilimum Nerde ise tüm Terör örgütleri SURİYE de " Kim bize PKK mı saldıracak? Bu Ülkenin BEKA sorunu yok SADECE PKK yılda 3000 çik Türk vatandaşını şehit ediyor O kadar. Neyse Bu ülkede en son Sözü CHP ve HDP söyler Çünkü onlar Ancak Sahipleri izin vermeden konuşamazlar.
    Cevapla
  • Fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne ara mahvettin hala yaşıyoruz ölmedik açlıktan ölmek var dönmek yok.
    Cevapla
  • muhterem 4 yıl önce Şikayet Et
    türk milleti okuntuludur çarpılırsın 100 yıl önce senin yaptığını yapanlar çarpıldı bu seferki ondan kat kat üstün olur turp.
    Cevapla
  • Slm 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir sıkımlık canın var sen kimi tehdit ediyosun ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!