Son dakika haberi! Adana'daki Patriotlarla ilgili İspanya'dan açıklama

İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan kaynakların, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekmekle tehdit ettiği belirtildi. İspanya Savunma Bakanı Robles de benzer bir açıklama yapmış, askeri gerilimin artması durumunda, Patriotların durumunun NATO'da görüşülmesini talep edebileceklerini söylemişti.

Son dakika haberi! Adana'daki Patriotlarla ilgili İspanya'dan açıklama
Son dakika haberi! Adana'daki Patriotlarla ilgili İspanya'dan açıklama
GİRİŞ 10.10.2019 23:48 GÜNCELLEME 11.10.2019 00:46
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Pais gazetesine konuşan İspanya Dışişleri Bakanlığı’ndan kaynaklar, Türkiye'nin hava savunması için Adana’ya konuşlandırılmış Patriot füze savunma sisteminin süresinin Aralık ayında sona ereceğini hatırlattı.

 

 

"SURİYE'DEKİ GERİLİM ARTARSA PATRIOTLARI TÜRKİYE'DE TUTMANIN ANLAMI OLMAZ"

Barış Pınarı Harekatı bağlamında Suriye’deki gerilimin tırmanması durumunda İspanya’nın, Türkiye’deki Patriotlar’ın süresini uzatmanın hiçbir anlamı olmadığını NATO’ya bildireceği ifade edildi.

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANI "AB İLE AYNI AÇIKLAMALARI PAYLAŞIYORUZ" DEMİŞTİ

İspanya'daki geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Josep Borrell ise Barış Pınarı Harekatı ile ilgili İspanya'nın AB ile aynı açıklamaları paylaştığını söylemişti.

Borrell, "Suriye'deki sorun top atışlarıyla çözülmez. Cenevre'de Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan diyalog sürecinin devamını savunmak gerekiyor." şeklinde konuşmuştu.

İSPANYA SAVUNMA BAKANI'NIN PATRIOT AÇIKLAMASI

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ise, İspanya'nın Adana'daki Patriot füze savunma sistemi misyonunun geleceğine ilişkin kararın NATO içinde analiz edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Dünyadaki barış misyonları içindeyiz ve bu nedenle askeri bir tırmanışa yol açabilecek bir risk varsa, bu konuyu NATO'da gündeme getiririz." demişti.

YORUMLAR 196
  • ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan alın patrıyotunuzu başınıza calın
    Cevapla
  • Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    Derhal çekip uygun bir yerlerine monte etsinler.Pensilvanya şeytanlarına da göndersinler bir kısmını.Suud da görmüştük bunların üstün !!!!!! vasıflarını.Yerli dangalaklara da kapak olsun.Bize kimse saldırmıyor ki !!!!!! zaten !!!!! S-400 ve bizim yerli üretimler zaten 300 km vurabiliyor..
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen derhal patirotlar YOLLANMALI.
    Cevapla
  • hashuskav 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan sığır mı bu adamlar ya o patriotlar zaten kendi üsstlerini koruyor bizi korumuyor ki çekerlerse kendi üstleri savunmasız kalır. adam blöf çekerken bir düşünür ya....
    Cevapla
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    Patriotların fos olduğunu Arabistan da gördük..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?