AK Partili Ünal Nadira Kadirova hakkında ilk kez konuştu

AK Partili Ünal, Ankara'daki evinde yaşanan intihan olayının ardından ilk kez konuştu. Saadet Partili İslam'ın talebi üzerine Meclis Genel Kurulu'nda olayla ilgili bilgi verdi

AK Partili Ünal Nadira Kadirova hakkında ilk kez konuştu
AK Partili Ünal Nadira Kadirova hakkında ilk kez konuştu
GİRİŞ 11.10.2019 15:57 GÜNCELLEME 11.10.2019 16:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, intihar ettiği belirtilen çalışanı Nadira Kadirova'nın ölümünün ardından ilk kez konuştu. Ünal, Kadirova'nın 2-3 aydır psikolojik yapısının bozuk olduğunu, bu nedenle evine ikinci eleman aldıklarını söyledi. Ünal, "onu gönderemeden kendisini gönderdi. Allah bu duruma hiçbirinizi düşürmesin" dedi.

 

 

Yargı paketinin görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu'nda, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 23 yaşındaki Nadira Kadirova'nın kuşkulu ölümüyle ilgili, "Hiçbir zaman kimseyi suçlayarak söylemiyorum, Sayın Şirin Ünal'ı da çıkıp hem bu Meclise hem bu millete açıklamaya davet ediyorum. Deliller bu kadar aleyhinde olmasına rağmen ve kiminle konuştuysam halkın gözünde şüpheli nazarıyla bakılmasına rağmen masum olabilir ama bu sistem suçu da örter, masumiyeti de örter" diyerek Şirin Ünal'ı açıklama yapmaya çağırdı.

O sırada TBMM Genel Kurulu'nda olan Ünal söz istedi. Kadirova'nın Ocak ayından bu yana 20 yıldır MS hastası olan eşine bakan 2 yardımcıdan biri olduğunu belirten Ünal, "Son iki üç aydır psikolojik yapısındaki bozulmaları fark edince ikinci elemanı aldık, onu gönderemeden kendisini gönderdi, Allah rahmet eylesin" dedi.

 

 

Ünal, olay günü yaşananları ise şöyle anlattı:

"Olayın 5'inci dakikasında polisimiz, ambulansımız ve itfaiyemiz geldi. Biz, onlar gelene kadar beş dakika içerisinde, küçük kızımla beraber kendisini kilitleyip intihar ettiği odanın kapısını kırmaya çalıştık - omzum hâlâ ağrıyor- ama başarılı olamadık maalesef. 3-4 polisimiz oda kapısına yüklenip kapıyı açtılar, hemen sedyeye koyup hastaneye kaldırdılar. Yarım saat sonra Ankara Emniyet Müdürümüz yanımızdaydı, birkaç dakika sonra da nöbetçi savcımız yanımızdaydı. Ben her ikisine de, ne gerekiyorsa, elimden gelen bütün kolaylığı göstereceğimi söyledim. Dolayısıyla tüm aile fertlerimiz, yatalak olan eşim dâhil, ikinci çalışan kızcağız dâhil o gece, gece yarısına kadar polislerimize ifadelerimizi verdik. "

"Parmak izi verdim"

Şirin Ünal, savcıya olayı 15 dakika boyunca baştan sona anlattığını belirterek, milletvekili dokunulmazlığı olmasına karşın parmak izi verdiğini ifade etti. Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani ondan sonraki bütün işlemler emniyetin ve savcılığın talimatları doğrultusunda devam etti. Hatta o gece ben milletvekili dokunulmazlığını bir kenara bırakarak bu 'swap' işlemleri denilen -ben de bu kelimeyi yeni öğrendim, iki hafta önce- parmak izleri falan filan, işte, barut izi var mı falan, bunların tamamını verdim. Dolayısıyla, değerli kardeşlerim, değerli arkadaşlarım; ben milletvekili dokunulmazlığını bir kenara bırakarak polisimize ve savcımıza bu olayla ilgili tüm bildiklerimi, gördüklerimi anlatmaya çalıştım, anlattım. Hiçbirimizin başına böyle tatsız bir olayı vermesin, sizlere de vermesin, bana da vermesin."

"Tabii, bazı çevreler, benim geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığım çalışmalardan hoşnutsuz olanlar, huzursuz olanlar bunu fırsata çevirip beni ve ailemi yerin dibine kadar soktular. Allah bu duruma hiçbirinizi düşürmesin. Şu anda savcılığımızın soruşturması devam ediyor. Bana düşen her türlü görevi ben yaparım, ne lazımsa yaparım diyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum."

“Kötü hukuk düzeni suçun da üstünü örter masumiyetleri de gölgeler”

SP’li İslam ise Ünal’ın açıklama yapmasını beklemediğini söyledi ancak TBMM’ye bu açıklamayı yaptığı için teşekkür etti. İslam, “Söylemek istediğim sadece şuydu: İnanın, bu olayda bütün gözler size negatif bakarken ben sizin yanınızda olmayı… Çünkü aynı bir uçak kazası gibi, birtakım düşük ihtimalli olayların üst üste binmesi sonucunda sıra dışı olayların yaşanabileceğini meslek hayatımda da gördüm. Mesele sadece hakikatin ortaya çıkması. Ama şuna emin olunuz ki siz konuştukça, inanın bana, kamuoyu da sizin samimi açıklamalarınızdan mutlaka ve mutlaka nasibini alacaktır. Benim söylemek isteğim şuydu: Bu kötü hukuk düzeni suçun da üstünü örter, masumiyetleri de gölgeler” dedi.

HDP’li Meral Danış Beştaş da, Kadirova’nın ölümünün adil şekilde soruşturulması ve olayın tümüyle açığa çıkmasını istediklerini söyledi. Ünal’ın bugüne değin kamuoyuna açıklama yapmasını beklediklerini kaydeden Beştaş, bu gece açıklama yapmış olmasına teşekkür etti. 

YORUMLAR 7
  • velhasıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben vekile inanıyorum.O kadar. Vekil diye suçlamak insanca değil...
    Cevapla
  • murti 4 yıl önce Şikayet Et
    psikolojisi bozuksa neden işine son vermediniz?.
    Cevapla
  • tarafsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Sığır, psikolojisi bozuk insanı işsiz bırakırsan yangına barut koymuş olursun. Anladın mı..
    Cevapla
  • okuyucu 4 yıl önce Şikayet Et
    vallahi hesap gününün dehşetinden ALLAHA sığınırım.o gün herkese yaptığı gösterilecek
    Cevapla
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Zerre miskal hayr, zerre miskal şer , hesabı sorulacak....
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil sizsiniz saadet hdpliler
    Cevapla
  • harbi 4 yıl önce Şikayet Et
    Konuyla alakasi ne turkiyede 1 gunde otopsi nerde gorulmus hem niye simdiye kadar sustun isini yapamiyor psikolojisi bozuk yerine baska birini aliyorsun neden gondermiyorsun mantiga ters kimse intahar ederken gogsunun ustune sıkmaz ya kafaya ya kalbe konu mahsum bi kiz saptirma nebal altina girme rabbim senin gibi seytanlardan bu ulkeyi korusun yazan zat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor