Azerbaycan'dan Türkiye'ye Barış Pınarı mesajı!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na Azerbaycan'dan bir destek mesajı daha geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu operasyonunun meşru olduğunu belirterek, uluslararası anlaşmalara işaret etti.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye Barış Pınarı mesajı!
Azerbaycan'dan Türkiye'ye Barış Pınarı mesajı!
GİRİŞ 11.10.2019 22:00 GÜNCELLEME 11.10.2019 22:14
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler'in, Avrupa Konseyi'nin ve diğer uluslararası kuruluşların terörle mücadele beyannamelerine vurgu yaparak, Türkiye'nin haklılığını ortaya koydu.

 

 

Hasanov şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin hayata geçirdiği operasyon, mevcut problemin en gerçekçi çözüm şeklidir.

 

 

Azerbaycan ve Türkiye iki dost, kardeş ve stratejik ortak ülke olarak birbirine destek oluyor, uluslararası alanda ve milli meselelerde önem arz eden konulara ortak bakış açısıyla yaklaşıyor.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NIN AMACI: SINIR GÜVENLİĞİ VE MÜLTECİLERİN EVE DÖNÜŞÜ

Hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hayata geçirdiği "Barış Pınarı" operasyonu, sınır bölgesinde terör riskinin minimuma indirilmesi, milyonlarca Suriyeli göçmenin güvenliğinin sağlanması, onların yüzleştiği insani problemlerin ortadan kaldırılması ve evlerine dönmelerinin mümkün kılınması maksadını taşımaktadır.

TÜRKİYE YILLARCA CİDDİ BİR MÜLTECİ AKINI İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Malumdur ki, Suriye'deki iç savaşın başlamasından itibaren, bu ülke ile sınır komşusu olan Türkiye ciddi bir mülteci akını ile karşı karşıya kalmıştır. Artık kardeş ülkede yaşayan Suriyelilerin sayısı milyonlarla ifade edilmektedir.

ULUSLARARASI TOPLUM TÜRKİYE'Yİ YALNIZ BIRAKTI

Ne yazık ki, Ankara tarafından defalarca çağrı yapılmasına rağmen, Birleşmiş Milletler bu sorunun çözümüne destek vermemektedir.

BU OPERASYON, EN GERÇEKÇİ ÇÖZÜM YOLUDUR

Anlıyoruz ki, bu şartlarda Suriye'de güvenli bölgenin oluşturulması ve göçmenlerin bu arazilere, doğdukları topraklara yerleştirilmesi amacıyla hayata geçirilen bu operasyon, mevcut sorunun çözümü açısından en gerçekçi şeklidir.

TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNUN MEŞRUİYETİ ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE DAYANIR

Öte yandan, Türkiye'nin kendi sınırlarının dibinde, terör gruplarının kontrolü altında olan Suriye topraklarında başlattığı harekat, BMT Beyannamesi'ne (Küresel Terörle Mücadele Stratejisi Beyannamesi), Avrupa Konseyi Terörün Önlenmesi Sözleşmesi'ne ve diğer uluslararası anlaşmalara dayanır.

TERÖR TEHLİKESİNE MARUZ KALAN DEVLETLER, BAŞKA ÜLKELERİN SINIRI İÇİNDEKİ TERÖR YUVALARINA MÜDAHALE EDEBİLİR

Söz konusu belgeler, terör tehlikesine maruz kalan devletin, sadece kendi topraklarında değil, terör tehlikesinin kaynağı olan başka devletlerin topraklarında da Birleşmiş Milletler'i haberdar ederek terör harekatlarının yapılmasına olanak verir.

AZERBAYCAN DA TERÖRDEN MUZDARİP

Azerbaycan, uzun yıllar terörizmden muzdarip olan bir ülke olarak Türkiye'nin karşılaştığı problemleri çok iyi anlamaktadır. Bugün işgal altında olan Azerbaycan toprakları, küresel terör gruplarının talim alanı fonksiyonunu yerine getirmektedir.

Bakü, bu konuyu defalarca uluslararası kuruluşlar karşısında gündeme getirmiştir. Türkiye'nin Suriye topraklarında başlattığı terör operasyonları bir daha göstermiştir ki, terörizme karşı çifte standartlar kabul edilemez ve neticede onun daha büyük küresel ölçüde filizlenmesine zemin oluşturur.

AZERBAYCAN DA HAREKAT YAPACAK, TÜRKİYE DE BİZİ DESTEKLEYECEK

Şüphe etmiyoruz ki, Azerbaycan da işgalci ittifakların, terör gruplarının kontrolü altında olan topraklarında terör harekatları yapacak ve Türkiye de uluslararası terörizme karşı mücadelenin ön sıralarında yer alan bir devlet olarak bu sürece katkı sunacaktır.

Bu yolda hem kardeş Türkiye'ye, hem de Azerbaycanımıza başarılar diliyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ilk gün veya şimdi önemli olan bizi desteklemesi teşekkür ederiz yanımızda yer aldığınız için siz destek olunki türkler güçlü olsun ve birbirimize sahip çıkalım yaşasın kardeşlik biz 2 devlet tek milletiz azeebaycana selamlar
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan ilk gününden destektir bunu geç oldu diyenler kesin ermenidir. Benden bu kadar
    Cevapla
  • erturk 4 yıl önce Şikayet Et
    tūrkūn tūrkden baska dostu yoktur
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkiye olarak size destek vermiyecez, bizzat gelip sizlerle beraber omuz omuza savaşacağız
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Dosat arkada$ kom$u her konuda hemen yaninizda OLANDIR.i$i anladiktan sonra olan degil.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'