Ömer Çelik'ten AB'ye ve Arap Birliği'ne tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AB ve Arap Birliği'nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptıkları açıklamalara tepki gösterek "AB kurumları Doğu Avrupa'yı bile anlamaktan aciz, Türkiye'yi anlamak için köklü bir zihinsel dönüşüm içine girmeleri gerekiyor. Arap Birliği'nin Türkiye'yi kınaması, teröre destek vermektir, kendi varlık sebebini yok saymaktır" dedi.

Ömer Çelik'ten AB'ye ve Arap Birliği'ne tepki
Ömer Çelik'ten AB'ye ve Arap Birliği'ne tepki
GİRİŞ 12.10.2019 21:53 GÜNCELLEME 12.10.2019 21:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AB kurumları Doğu Avrupa'yı bile anlamaktan aciz, Türkiye'yi anlamak için köklü bir zihinsel dönüşüm içine girmeleri gerekiyor. 'AB ne işe yarıyor' sorusu artık Avrupa'nın her yerinde soruluyor." ifadesini kullandı. 

Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AB'den gelen açıklamalara ve Arap Birliği'nin Türkiye ile ilgili kararına tepki gösterdi. 

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un "Brüksel Türkiye'ye karşı bu saldırgan tavrını bir tarafa bıraksın. Brüksel uzak, Türkiye sınırı ise hemen yanı başımızda ve Türkiye'de 4 milyon göçmen bekliyor." açıklamalarıyla ilgili haberi paylaşan Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"AB kurumları Doğu Avrupa'yı bile anlamaktan aciz, Türkiye'yi anlamak için köklü bir zihinsel dönüşüm içine girmeleri gerekiyor. 'AB ne işe yarıyor' sorusu artık Avrupa'nın her yerinde soruluyor. AB, Türkiye’ye karşı siyasi aklını kaybetmiş bir organizma gibi konuşuyor. PYD/YPG terör örgütüyle dayanışma içine giren AB ülkeleri, kendi sınırlarını ve demokrasilerini terörden koruyan Türkiye'ye karşı tavır alıyor."

"ARAP SOKAKLARINDA BU AÇIKLAMAYI CİDDİYE ALAN TEK KİŞİ BİLE YOK"

Çelik, Arap Birliği'nin daha vahim durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Arapları ve diğer etnik grupları terör zulmünden kurtaran Türkiye'nin operasyonunu kınamışlar. Araplar, Kürtler, Türkmenler terör zulmü altındayken sesi çıkmayan Arap Birliği, terörle mücadeleden rahatsız oluyor. Arap sokaklarında Arap Birliği'nin bu açıklamasını ciddiye alan tek bir kişi bile yoktur. Arap Birliği açıkça, Arap toprağını işgal eden bir terör örgütüne destek veriyor. Arap Birliği’nin Türkiye'yi kınaması, teröre destek vermektir, kendi varlık sebebini yok saymaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist teröristi korur gözetir bu arap birliğindeki 3 ülke hariç geriside terörist bu teröristler tüm müslüman coğrafyayı kan gölüne çevirdi tabi bunlar bu işleri ortakları siyonist ve emperyalist lerle beraber yaptılar it sahibinin dediğini yapar
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış zerzevatlar Bize bizden başkası dost olmaz bunlar ümmetse bizi batırırlar başka işe yaramazlar
    Cevapla
  • Dobra 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya açin sinir kapilarini gönderin görsünler BITTI
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Masumu arıyorsan, zalimin attığı oku takip edin. Arap birliği de fransa da, almanya da, ingiltere de, abd de aynı zalim safta yer alıyorsa. Bunlar senin düşmanın olur ancak. Çünkü bunlar zalimdir.
    Cevapla
  • Hüseyin ÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Bakanım, Avrupa Birliği topluluğu Türk düşmanlığı konusunda zirve yaptılar, ne söyleseniz boş. Tınnnnnnnnn. Kapıların açılması için Meclise teklif veya Referandum için öneride bulunun. Kesin ayaklarınızı öperler vaz geçmeniz için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim