Fuat Oktay'dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya kınama

Fuat Oktay'dan son dakika açıklaması! KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın skandal açıklamalarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan tepki geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklamaları Boğaz Şehitliği'nde koyun koyuna yatan mücahit ve Mehmetçiklerimizin kemiklerini sızlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay'dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya kınama
Fuat Oktay'dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya kınama
GİRİŞ 13.10.2019 11:24 GÜNCELLEME 13.10.2019 12:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'na yönelik açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulundu.

 

 

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Akıncı'nın terör örgütü PKK/PYD'ye karşı yürütülen haklı mücadelede Türkiye'nin yanında olmayan talihsiz bir açıklama yaptığını vurgulayan Oktay, şunları kaydetti: "Akıncı'nın açıklamaları Boğaz Şehitliği'nde koyun koyuna yatan mücahit ve Mehmetçiklerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Barış Pınarı Harekatı'nın eli kanlı terör örgütü PKK/PYD'ye karşı bölgenin istikrarı için gerçekleştiğini görmezden gelen Akıncı'yı esefle kınıyorum. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla yapılan kahraman ordumuzun mücadelesi ile bugün Suriye'de Barış Pınarı Harekatı ile verdiğimiz mücadele aynı ruhla yapılmaktadır.

 

 

"BU AÇIKLAMA TÜRK HALKININ VİCDANINDA MAHKUM OLACAK"

Akıncı'nın Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı açıklama tarih bilinci ve bilgisi yoksun bir açıklamadır. Bu talihsiz açıklamanın Kıbrıs Türkü'nün görüşünü yansıtmadığına inanıyorum. Ülkemizin yürüttüğü haklı mücadeleyi hiçe sayan bu yaklaşım, kalpleri her zaman Türkiye ile atan Kıbrıs Türk halkının vicdanında mahkum olacaktır."

YORUMLAR 11
  • hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Masumu arayan zalimin attığı oku takip etsin, düşman hem içeride hem de dışarıdadır.
    Cevapla
  • egeli 4 yıl önce Şikayet Et
    kapatın kardeşim kıbrıs devletini .gönderin bi vali beş on memur tamamdır. vatandaşındanda kalmak isteyen kalır gitmek isteyen gider zaten ne işe yarıyorlar????hiç olmazzsa bi kamburrumuzdan kurtluruz.suyunu ver parasını ver sonrada nankörlük etsinler yeter bee
    Cevapla
  • ahmet eroglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kibris halkinin dusuncelerine tercume olmus bir aciklama. Kibris halkinin buyuk bir cogunlugu Turkiye yi istemiyor. Bu bir gercek. Yapilan yardimlar kesilmeli, sirtimizda bir kamburdur kibris. strajeik olarak onemli oldugunu dusundugumuz icin oradayiz. yoksa kibris bir dolar bile etmez
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu akıncı paketlenip Rum tarafına gönderilmeli, söyledikleri yenir yutulur bir şey değil.
    Cevapla
  • AKINCI 4 yıl önce Şikayet Et
    yavv bu milletin kendi hainlerinden çektiği nedir yavv..bunlardaki anadolu mayası bozulmuş kaybolmuş ölmüş ruhları..batı ve avrupa mayası hakim olmuş ruhlarını ve onurlarını kaybetmişler..ara ara bizden gibi gözüküp arkadan hançerliyorlar..bunların verdiği zararı kefereler veremiyor..Allah soyunuzu kurutsun inşaallah..
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Onların mayası anadolu değil zaten, ırkçılık olsun diye söylemiyorum ama maalesef soy sop önemli, herkes aslına çekiyor, samimi olanları hariç tutuyorum.Kıbrısta böyle düşünenler var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi