Açık açık söyledi! Türkiye ile işbirliğimiz bozulmaz

Ukrayna Avrupa Birliği (AB) ve NATO Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmtro Kuleba, Türkiye-Ukrayna ilişkilerininin bozulmayacağını söyledi.

Açık açık söyledi! Türkiye ile işbirliğimiz bozulmaz
Açık açık söyledi! Türkiye ile işbirliğimiz bozulmaz
GİRİŞ 15.10.2019 18:31 GÜNCELLEME 15.10.2019 21:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna Avrupa Birliği (AB) ve NATO Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmtro Kuleba, Rusya'nın beş yıl önce ilhak ettiği Kırım Yarımadası'ndan uluslararası hukuka aykırı şekilde Rusya Parlamentosu'na seçilen milletvekillerinin Türkiye'ye resmi ziyaret yapmasının olumsuz bir gelişme olduğunu, fakat bu olayın tek başına Türk-Ukrayna ilişkilerini bozmayacağını söyledi.

Başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında DHA'nın sorusunu yanıtlayan Ukraynalı Bakan Kuleba, Kırım'dan uluslararası hukuka aykırı şekilde Rusya Parlamentosu'na seçilen milletvekillerinin Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmasının, Türkiye ile ilişkilerde olumsuz bir unsur meydana getirdiğini ifade etti.

 

 

Bakan, diğer taraftan, Türkiye ile Ukrayna'nın Karadeniz'deki stratejik ortaklığının derin olduğunu, iki ülkenin de Rusya'nın Karadeniz havzasında nüfuzunun artmasını istemediklerini ve bu nedenle bu olayın tek başına, özellikle de NATO çerçevesinde Türk-Ukrayna ilişkilerini bozacak bir mesele olmayacağını ifade etti.

"DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ"

 

 

Basın toplantısında, Ukrayna'nın yeni yönetiminin, NATO ve AB entegrasyonu politikasına bağlı bir politika sürdüreceğini belirten Bakan Kuleba, "Yeni yönetimin NATO'yla işbirliğine son vereceğini düşünenler, daha çok bekler" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • m ö 4 yıl önce Şikayet Et
    suritelilere vatandaşlık verip suriyeli vatandaşlarımızın hakkını koruyoruz diye suriyeye girelim rusyanın kırıma girdiği gibi
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Girdik ya şu anda ordayız başka bir şey söyle
    Cevapla
  • beni_unutma 4 yıl önce Şikayet Et
    bir alim'den duymuştum, gün gelicek, sarı bir ırk ülke, devlet olarak islam dinine geçicek müslüman olucaklarini söylemişti, buna en yakın devlet bence ukrayna...
    Cevapla
  • kudret 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere..
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna sari irk degil , beyaz
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukranya yı buraya taşımak lazım
    Cevapla
  • ugur gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis kabul etme Allah rızası için Ukraniya başkanına deki , işimiz var ve başka bir uygun zamana gel!!
    Cevapla
  • Strateji 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna çok önemli bizim için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı